21.05.2021 | Skupina A
21.05.2021 | Sk. A
2 - 5
(0:3, 0:0, 2:2)

Slováci? Do štvrťfinále môžu ísť aj na úkor Česka, píše IIHF

Čo predvedie Slovensko na MS v hokeji 2021?
Čo predvedie Slovensko na MS v hokeji 2021? (Zdroj: TASR)
Igor Dopirák|21. máj 2021 o 18:15

Čo čaká Slovensko na MS v hokeji 2021? Prečítajte si analýzu IIHF. Podľa nej môže v skupine vyradiť Švajčiarsko alebo Česko.

BRATISLAVA. Slováci sa potrebujú odraziť. To nie je naše konštatovanie, ale názov článku, v ktorom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) predstavuje slovenský tím pred začiatkom tohtoročného šampionátu.

IIHF takto reaguje na fakt, že Slovensko hralo štvrťfinále na MS v hokeji naposledy ešte v roku 2013.

A hoci bolo blízko k postupu medzi elitné kvarteto na domácom šampionáte pred dvoma rokmi, "prišli kolapsy proti Kanade a Nemecku, ktoré ich stáli body, s ktorými by sa do štvrťfinále dostali".

Brankári Slovenska na MS v hokeji 2021

Autor článku najskôr rozoberá nomináciu trénera Craiga Ramsayho. Začína brankármi. 

Pri Júliusovi Hudáčkovi spomína jeho individuálne úspechy vo Švédsku a nadnárodnej KHL, Branislava Konráda označuje za veterána.

"Ak sa Slováci rozhodnú ísť mladšou cestou, pripravený je 24-ročný Adam Húska. V zámorí pôsobí od sedemnástich rokov, najskôr v USHL, neskôr v NCAA a aktuálne v AHL," pripomína.

Obrana a útok Slovenska na MS v hokeji 2021

Medzi obrancami sú najskúsenejšími hráčmi Marek Ďaloga a Adam Jánošík. Autor dáva dôraz aj na mladíkov, najmä na Šimona Nemca.

"Sedemnásťročný Nemec na nedávnom juniorskom šampionáte dosiahol v piatich zápasoch štyri asistencie a je zvyknutý byť najmladším hráčom tímu," upozorňuje.

Medzi útočníkmi nachádza jedinú slovenskú posilu z NHL na tohtoročnom šampionáte - Mariána Studeniča.

"V profilige odohral za New Jersey Devils osem zápasov a ďalších 22 pridal v nižšej AHL," vymenúva.

Tréner a šance Slovenska na MS v hokeji 2021

Po predstavení hráčskej nominácie prichádza rad na hlavného trénera. Craig Ramsay viedol Slovensko na štyroch veľkých turnajoch (3x MS, 1x ZOH), ale zakaždým mu ušiel postup do štvrťfinále.

"Teraz má ale úplne odlišný tím, no odlišné je aj zloženie ďalších krajín. Záleží teda na tom, aby dosiahol, že zmes veteránov a mladíkov bude fungovať ako súdržná čata," píše sa na webe IIHF.

Na záver autor vyratúva šance Ramsayho zverencov na postup z A-skupiny.

Prízvukuje, že Slovensko je v ťažkej skupine spoločne so Švédskom, Ruskom, Českom a Švajčiarskom.

"Ak chce skončiť do štvrtého miesta, bude musieť vyradiť jedného z tejto štvorice - s najväčšou pravdepodobnosťou jedného z posledných dvoch menovaných," myslí si.

"Zápas proti Čechom - zakaždým veľmi emotívny - je posledným duelom oboch krajín v základnej skupine. Uvidíme, akú bude mať pre nich váhu," dopĺňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slováci? Do štvrťfinále môžu ísť aj na úkor Česka, píše IIHF