Slovenské hliadky získali na domácich majstrovstvách Európy šesť medailí

Eliška Mintálová v K1 žien.
Eliška Mintálová v K1 žien. (Autor: TASR/Pavel Neubauer)
Sportnet|5. júl 2019 o 15:43

Zlatá skončila juniorská hliadka singlistov.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Slovenské hliadky si v piatkových súťažiach tímov na majstrovstvách Európy juniorov a jazdcov do 23 rokov v Liptovskom Mikuláši vyjazdili šesť medailí.

Slovenská juniorská hliadka singlistov získala ako jediná zlato. Tím v zložení Ľudovít Macúš, Juraj Mráz a Juraj Dieška zvíťazil časom 120,21. Druhí boli Česi, tretí Nemci.

"Pred jazdou som bol nervózny, pretože konkurencia je dobrá. Čas sme chceli mať lepší, mali sme aj ťuky, ale Česi za nami zaostali. Je to povzbudenie pred víkendom a individuálnymi súťažami," povedal podľa canoe.sk člen zlatej hliadky juniorských kanoistov Juraj Mráz. Medzi juniorskými kajakármi si vyjazdili striebro kajakári Matúš Štaffen, Matej Blaščík a Iľja Burian.

Slovenská hliadka kajakárok si vybojovala striebro v kategórii do 23 rokov. Tím v zložení Eliška Mintálová, Soňa Stanovská a Simona Maceková zaostal v piatkových pretekoch v Liptovskom Mikuláši za českou loďou o 3,99 sekundy.

Slovenky sa o zlatú medailu pripravili tromi chybami, za ktoré dostali šesť trestných sekúnd. Bronz vybojovali Nemky, ktoré síce inkasovali iba dve penalizácie, ale zajazdili pomalšie, na víťazky stratili 5,59 sekundy.

Hliadka singlistov do 23 rokov skončila na 7. priečke. Marko Mirgorodský, Martin Dodok a Ľudovít Macúš dostali 10 trestných sekúnd a na víťazov z Talianska mali manko 12,72 sekundy.

Ďalšie tri hliadky si z Váhu vyjazdili bronz - kanoistky v kategórii do 23 rokov (Soňa Stanovská, Monika Škáchová, Simona Maceková) a medzi juniorkami kanoistky (Emanuela Luknárová, Zuzana Paňková, Ivana Chlebová) aj kajakárky (Zuzana Paňková, Kristína Ďurecová, Ivana Chlebová).

Počas víkendu prídu v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši na rad súboje o cenné kovy v individuálnych disciplínach. Slovensko bude mať v hre až 22 lodí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovenské hliadky získali na domácich majstrovstvách Európy šesť medailí