Slovenská tenisová nádej Schmiedlová dala súperke dvakrát 6:0

Anna Karolína Schmiedlová počas vyhlásenia výsledkov Tenista roka 2012 v Bratislave.
Anna Karolína Schmiedlová počas vyhlásenia výsledkov Tenista roka 2012 v Bratislave. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš, SITA|30. okt 2013 o 18:41

Fedcupová reprezentantka sa na challengeri v Číne nadýchla k výbornému výkonu.

NAN-ŤING. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová druhý raz vo svojej seniorskej kariére dala súperke dvojitého kanára.

Dvakrát 6:0 nadelila v stredu v osemfinálovom 2. kole dvojhry na challengerovom turnaji v čínskom Nan-ťingu Rumunke Irine-Camelii Begovej.

"Hrala som veľmi dobre, súperka robila veľa chýb. Ona si ten gem nezaslúžila," napísala 19-ročná Košičanka pri spomienke na výsledok 6:0, 6:1 z májového finále podujatia ITF v Civitavecchii.

Trénera vždy niečím prekvapí

Dvakrát 6:0 dala aj v októbri 2011 v Jerevane Gruzínke Tamari Chalaganidzeovej.Tenisovému trénerovi Milanovi Martincovi zapípala včera ráno o piatej esemeska. „Nad Beguovou som zvíťazila 6:0, 6:0. Hrala som dobre, súperka robila príliš veľa chýb - aj preto nezískala ani gem,“ písala jeho zverenkyňa Karolína Schmiedlová. Na turnaji ITF v čínskom Nan-ťingu dala 81. hráčka rebríčka Rumunke dva kanáry a postúpila do štvrťfinále.„Kaja ma vždy niečím príjemne zaskočí,“ zareagoval tenisový odborník. „Tento rok sú s ňou samé prekvapenia. V januári bola na 186. mieste a už sa udomácňuje v prvej stovke.“

Patrí medzi skokanky roka

Košická rodáčka patrí s Kanaďankou Bouchardovou či Američankami Keyovou a Riskovou medzi skokanky roka, tenistky s najprudším prienikom do top 100.

Tréner známkuje
Martinec hodnotí Schmiedlovú ako v škole
  • Forhend: 2
  • Bekhend: 2
  • Servis: 2
  • Pohyb: 1-
  • Voleje: 3
  • Kraťasy: 3-
  • Predvídavosť: 3

„Keď sme na začiatku roka dostali v Národnom tenisovom centre cieľ postup do stovky, vravel som si: Dievča, budem šťastný, ak sa na konci sezóny dostaneš na 120. miesto,“ povedal jej tréner Milan Martinec

„Kaja obhájila 360 bodov z vlaňajška a nielenže splnila plánovaných 300 bodov, ale pridala aj ďalšie navyše. Rok skončí okolo osemdesiatky. Vie zahrať na všetkých povrchoch. Najlepšie sa však cíti na antuke.“

Prežíva senzačný rok

V apríli sa na antuke v Katoviciach prvý raz prebila z kvalifikácie do hlavného turnaja WTA a v prvom kole zdolala Francúzku Alize Cornetovú.

Na Roland Garros hrala vlani vo finále juniorky, tohto roku prešla po štyroch víťazstvách z kvalifikácie do druhého kola.

Vo Wimbledone jej do hlavnej súťaže pomohol lucky loser, ale na US Open si ju vybojovala vlastnými silami - zahrala si v druhom kole.

"Som spokojný so sezónou. Po poslednom turnaji bude mať Kaja 14 dní voľna bez rakety, potom 12 dní kondičnej prípravy v Tatrách a hernú prípravu v NTC. Vďaka zlepšeniu postavenia v rebríčku sa už dostane do niektorých hlavných turnajov WTA na začiatku novej sezóny," dodal Martinec.

Schmiedlová na konci minulého roka bola na 212. mieste v počítačovom poradí.

Môže stúpať

Slovensko má s Dominikou Cibulkovou, Danielou Hantuchovou, Magdalénou Rybárikovou, Janou Čepelovou a Schmiedlovou päť tenistiek v prvej stovke WTA, čo je vzhľadom na počet obyvateľov najlepší priemer zo všetkých krajín.

Slovensko postúpilo tohto roku v Pohári federácie medzi štyri najlepšie tímy sveta. Schmiedlová mala fedcupovú premiéru vlani v Španielsku.

„Netrúfam si predpovedať, kde sú jej limity," opatrne hovoril tréner o budúcnosti. "Má však predpoklady, aby v rebríčku ďalej stúpala.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenská tenisová nádej Schmiedlová dala súperke dvakrát 6:0