Slovan si vybral z viacerých ponúk. Nadchla ma atmosféra, vraví

Jonathan Cheechoo bude jediným zástupcom Slovana v Zápase hviezd KHL.
Jonathan Cheechoo bude jediným zástupcom Slovana v Zápase hviezd KHL. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|5. júl 2016 o 20:08

Slovenský klub v KHL má aj pred novou sezónou finančné problémy, ale získal hviezdneho kanadského strelca s indiánskymi koreňmi.

BRATISLAVA. Pred desiatimi rokmi bol s päťdesiatimi šiestimi gólmi najlepším strelcom NHL. Jonathan Cheechoo zo San Jose strelil viac gólov ako Jaromír Jágr, Alexander Ovečkin, Iľja Kovaľčuk či Dany Heatley.

Získal trofej Mauricea Richarda.

V novom ročníku bude Kanaďan s indiánskymi koreňmi hrať za Slovan Bratislava v KHL. V pondelok už cestoval s mužstvom na sústredenie do Litoměříc.

Najvýraznejšia posila

„Z viacerých ponúk som si vybral Slovan,“ vravel tridsaťpäťročný krídelník. „Nadchla ma atmosféra na zápasoch mužstva, páčilo sa mi aj mesto. Rodina tu bude určite spokojná. Verím, že pomôžem mužstvu k postupu do play off.“

Cheechoo navštívil Bratislavu niekoľkokrát ako hráč Medveščaku Záhreb v sezóne 2013/2014 a potom hral dva roky v Diname Minsk.

Na Nepelovom štadióne si zahral aj v exhibícii All Star.

Za Medveščak nastrieľal v sezóne 19 gólov, v Minsku dal najprv 24 a vlani 16 gólov. Slovan ho získal, aby zvýšil streleckú efektívnosť tímu.

V klube, ktorý mal aj v minulom ročníku ekonomické ťažkosti a dodnes dlhuje hráčom peniaze, sa vymenila polovica mužstva. Kanadský útočník je najvýraznejšou posilou. „Veľa hráčov je tu pre mňa nových,“ vravel.

Z pôsobenia v Záhrebe sa pozná s brankárom Barrym Brustom, jeho krajanmi sú aj druhý brankár Justin Pogge či obranca Nick Plastino. „Najlepšie vychádzam s Ivanom Švarným. Hrali sme spolu v Záhrebe aj v Minsku.“ 

Jonathan Cheechoo je najvýraznejšou posilou Slovana Bratislava.
Jonathan Cheechoo je najvýraznejšou posilou Slovana Bratislava. (Autor: TASR)

Zahrá si aj v Číne

Cheechoo s manželkou radi cestujú, spoznávajú nové krajiny. Pred týmto ročníkom vyrazili na africké safari do Národného parku Serengeti v Tanzánii.

„Videli sme v prírode všetky veľké zvieratá – slony, žirafy, levy, leopardy i ďalšie. Bol to zážitok. Po návrate som už trénoval na Floride, aby som prišiel do kempu v dobrej kondícii,“ prezrádza skúsený útočník. 

V novej sezóne pribudne do KHL čínsky klub Červená hviezda Kunlun, čo Kanaďana rozosmialo. „V Číne som ešte nehral, ale môže to byť zaujímavá skúsenosť. Aj keď cestovanie za súpermi bude ešte náročnejšie.“ 

Prvý spoločný tréning na ľade pred začiatkom novej sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan si vybral z viacerých ponúk. Nadchla ma atmosféra, vraví