Slovan prehral v Čerepovci 2:4: Robili sme, čo sme mohli, tvrdil kouč

Slovanisti bojujú o česť.
Slovanisti bojujú o česť. (Autor: SITA)
TASR|15. feb 2015 o 15:27

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v KHL šiesty zápas za sebou.

ČEREPOVEC. Hokejisti Slovana Bratislava zakončili svoje účinkovanie na klziskách súperov v prebiehajúcej sezóne KHL prehrou.

Severstaľu Čerepovec podľahli v nedeľu 2:4 a sériu negatívnych výsledkov natiahli už na šesť zápasov. V tabuľke Západnej konferencie sú naďalej na poslednej štrnástej priečke a vzhľadom na maximálny počet bodov, ktorý ešte majú šancu získať, môžu poskočiť už len o jedno miesto.

Od úvodného buly panovala v Čerepovci hokejová nuda, zápasu chýbal náboj a brankári až na niekoľko zábleskov veľa práce nemali. Obraz hry sa po prestávke výrazne zmenil a vďaka zvýšenému pohybu aktérov padli aj dva góly.

V oboch prípadoch však lovil puk zo siete Backlund a hoci zníženie mal na hokejke Surový, v zakončení ho zradila šťastena.

Tú na začiatku tretej tretiny nepotrebovala ukážková kombinácia gólového Nagya s Tičarom, na druhej strane však ani podobná akcia s koncovkou Černova. Hoci Tičar desať minút pred koncom ešte zdramatizoval zápas, bodku za ním dal napokon domáci Kovyršin.

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa rozlúčia s prebiehajúcou sezónou sériou troch domácich duelov postupne s Dinamom Riga, SKA Petrohrad a Jokeritom Helsinki.

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Gratulujem domácim k víťazstvu. S tromi útokmi a tromi obranami sme robili, čo sme mohli. Máme veľmi veľa hráčov zranených, no hráči bojovali od začiatku až do konca."

Severstaľ Čerepovec - Slovan Bratislava 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Góly: 26. Kagarlickij, 31. Monachov (Stasenko, Kupcov), 48. Černov (Kagarlickij, Mons), 55. Kovyršin - 42. Nagy (Tičar), 50. Tičar (Sersen, Nagy). Rozhodovali: Gašilov, Gusev - Aľošin, Sazonov, vylúčení: 5:8 navyše Murley (Slovan) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4182 divákov

Severstaľ Čerepovec: Štěpánek - Arzamascev, Šinin, Urbom, Chochlov, Stasenko, Pyett, Lukin - Trubačjov, Truňov, Thuresson - Bučnevič, Kovyršin, Kazakovcev - Mons, Černov, Kagarlickij - Monachov, Kupcov, Nikoncev - Berdnikov

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Brejčák, Barker, Kozák, Mihalik - Hudáček, Murley, Nagy - Netík, Tičar, Kudrna - Rehák, Surový, Bartovič - Lunter, White

Online

Góly:

0:1, 26. min: K odrazenému puku sa pri bránkovisku dostal DMITRIJ KAGARLICKY a prekonal Backlunda v bránke hostí. Asistencia: Jevgenij Mons.

0:2, 31. min.: Monachov

1:2, 42. min: Nagy. Asistencia: Rok Tičar.

1:3, 48. min: Černov

2:3, 50. min: Tičar. Asistencie: Nagy a Sersen

2:4, 54. min: Kovyršin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral v Čerepovci 2:4: Robili sme, čo sme mohli, tvrdil kouč