Slovan nastúpi proti Minsku. Postup vo svojich rukách už nemá

Miroslav Šatan si opäť zahrá za Slovan.
Miroslav Šatan si opäť zahrá za Slovan. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš, SITA|25. feb 2014 o 12:18

Slovanisti hrajú po prestávke v KHL štyri razy doma – v stredu s Minskom. V závere základnej časti musí víťaziť a spoliehať sa, že mu pomôžu súperi.

Pôvodný agentúrny text sme nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Hráči z Kontinentálnej hokejovej ligy si so svojimi reprezentačnými tímami na olympijskom turnaji v Soči - s výnimkou osmičky bronzových Fínov - veľa radosti neužili, teraz už koncentrujú pozornosť na záver základnej časti KHL.

Mužstvá čakajú tento a na budúci týždeň posledné štyri kolá. V obidvoch konferenciách je rovnaká situácia: na jedno voľné miesto do play off sú štyria záujemcovia.

Na Západe si Slovan udržiava teoretickú šancu, na ôsmy Jaroslavľ stráca sedem bodov. Zostávajúce zápasy základnej časti hrá bratislavský tím doma, ale ani štyri víťazstvá a dvanásť bodov mu už nemusia stačiť, aby sa dostal do bojov o Gagarinov pohár.

V stredu hrá Slovan s Dinamom Minsk (19.00, Sport2).

Chýbajú traja maródi

„V každom zápase chceme vyhrať, najbližšie práve s Minskom,“ potvrdil motiváciu slovanistov tréner Rostislav Čada. „Žiaľ, postup do play off už nemáme vo svojich rukách.“

Slovan je na 11. mieste so 65 bodmi a pred sebou má v tabuľke Západnej konferencie Čerepovec 68, Mytišči 69 i Jaroslavľ so 72 bodmi.

Aj Lokomotiv Jaroslavľ hrá tento týždeň doma, dnes s Jekaterinburgom a v piatok s Chanty-Mansijskom. Ak ruský tím vyhrá a pripíše si šesť bodov, má play off v suchu. Inak bude dráma pokračovať.

Slovan chce nadviazať na sériu spred olympiády, koncom januára priviezol zo štyroch zápasov v Kazani, Novgorode, Podoľsku a v Moskve deväť bodov. V útoku mužstvo potiahol strelecky produktívny Miroslava Šatan.

„Na poslednom tripe sme boli úspešní, lebo sme hrali dobre v obrane, dostávali sme málo gólov a využili sme šance v ofenzíve,“ poznamenal Čada. „Verím, že po takmer mesačnej prestávke sa rýchlo dostaneme do tempa.“

Domácim budú chýbať traja maródi - útočníci Bakoš, Kukumberg a Daňo.

Minsk vedie Pokovič

Tím z Bieloruska už dávnejšie stratil šancu na postup do play off, je na poslednom mieste Západnej konferencie. Dinamo tak aj po roku bude chýbať vo vyraďovacej fáze.

Za Minsk nastúpi slovenský obranca Richard Lintner aj útočník Tomáš Surový, mužstvo trénuje Bratislavčan Ľubomír Pokovič - v Slovane dlhé roky hral a potom ho aj trénersky viedol.

„Hoci je Dinamo v tabuľke naspodku, má kvalitné mužstvo, vie prekvapiť,“ doplnil Čada. „Prvý zápas po dlhšej prestávke býva zložitý. Verím, že nám pomôžu diváci.“

Desaťtisícové hľadisko bude zaplnené. Ďalšie zápasy hrá Slovan v piatok s Doneckom, v nedeľu so Spartakom Moskva a v utorok so Záhrebom.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/sportove.spravy"][/content]

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan nastúpi proti Minsku. Postup vo svojich rukách už nemá