K titulu je opäť bližšie. Slovan v špeciálnych dresoch zdolal DAC

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|10. apr 2022 o 19:00 (aktualizované 10. apr 2022 o 20:35)

Slovan rozhodol zápas už po hodine hry.

Fortuna liga - 5. kolo, skupina o titul

Slovan Bratislava - Dunajská Streda 3:1 (1:0)

Góly: 27. Zmrhal, 46. Rabiu, 58. Mustafič - 90.+1 Dimun

ŽK: Kašia, Lovat, Weiss ml., Rabiu, Zmrhal - Kružliak

Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Vorel, 6134 divákov

Slovan: Chovan - Hrnčár, Kašia (80. Abena), Božikov, Lovat (66. Čavrič) - Rabiu (80. Green), Kankava (65. Holman) - Zmrhal (90. De Marco), Mustafič, Weiss ml. - Šaponjič

DAC: Veszelinov - Pinto, Kružliak, Muhamedbegovič, Ciganiks (84. Moumou) - Dimun, Nebyla - Szánthó (46. Andrezinho), Balogh, Verlinden (68. Brunetti) - Krstovič (61. Zuberu)

Podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v nedeľnom domácom stretnutí 5. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige nad FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1.

Potvrdili tak post lídra a ešte v ten istý deň mohli oslavovať zisk rekordného 12. majstrovského titulu v ére samostatnosti a štvrtý za sebou.

Stalo by sa tak v prípade, ak by druhý tím tabuľky a ich jediný konkurent MFK Ružomberok nezískal všetky body v stretnutí proti Seredi. Liptáci však v Trnave triumfovali 3:1, a tak minimálne na päť dní oddiali majstrovské oslavy.

Slovan ako obhajca stále účinkuje aj v Slovenskom pohári, môže tak v tejto sezóne zopakovať cenné double z vlaňajška. V prvom zápase semifinále na pôde AS Trenčín uhrali zverenci Vladimíra Weissa st. bezgólovú remízu.

Priebeh zápasu: Slovan Bratislava - Dunajská Streda

I. polčas:

Funkcionári domáceho klubu zagratulovali pred úvodným výkopom k okrúhlym narodeninám Jozefovi Valovičovi (70 rokov) a Róbertovi Vittekovi (40), Vladimír Weiss ml. si prevzal cenu pre najlepšieho ligového hráča za mesiac marec.

Hráči Slovana nastúpili v špeciálnej farebnej kombinácii dresov s cieľom prvýkrát v tejto sezóne zdolať súpera zo Žitného ostrova.

Boli to však hostia, ktorí sa po kombinačnej akcii ocitli v prvej príležitosti. V 6. minúte hlavičkoval Szánthó po centri Nebylu slabo, Chovan bol pripravený a loptu skryl do rukavíc. Zakrátko sa do dobrej palebnej pozície dostal Pinto, brankár Slovana si poradil.

"Belasí" pôsobili v úvode ospalým dojmom, prvú šancu si vypracovali až v 21. minúte. Predsezónna posila domácich Šaponjič po nábehu do šestnástky nebezpečne vystrelil, Veszelinov podržal svoj tím.

O šesť minút neskôr obrana DAC neodvrátila loptu, na hranici pokutového územia sa do nej oprel Zmrhal a strelou k žrdi zaznamenal už svoj ôsmy ligový gól v tejto sezóne - 1:0.

Hostia ani po inkasovanom góle neupustili od aktívnej hry. V 36. minúte však tiesnený Verlinden nemal priestor na kvalitné zakončenie.

V prvom polčase to ešte skúsil Szánthó. Kankava si jeho strelu takmer zrazil do vlastnej siete, ale Gruzínec napokon situáciu zachránil.

II. polčas:

Slovan mal raketový vstup do druhého polčasu, druhý gól pridal už po 24 sekundách. Centrovanú loptu od Mustafiča si v šestnástke spracoval Rabiu a nedal Veszelinovovi šancu - 2:0.

Slovan mal navrch, v 58. minúte sa v roli asistenta opäť ocitol Rabiu, po ktorého prihrávke pridal tretí gól domácich Mustafič - 3:0. Štvrtý mal na kopačke Šaponjič, po centri Čavriča však z pár krokov napálil loptu iba do brvna.

Hostia nenadviazali na sympatický výkon z prvého polčasu. Skorigovať nepriaznivé skóre mohol Ciganiks, ale pred Chovanom volejom tesne minul bránku. Podarilo sa to až Dimunovi v nadstavenom čase - 3:1.

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Odohrali sme ťažký zápas, ktorý sme túžili vyhrať. Prvý polčas sme hrali pod naše možnosti, ale nepanikárili sme. Hráčom som v šatni povedal, aby zo seba zhodili stres a nepremýšľali o tom, že už dnes môžu byť majstri. Vstup do druhého polčasu bol dobrý, dali sme rýchlo na 2:0 a potom sme pridali aj tretí gól. Za druhý polčas sme si zaslúžili vyhrať, no v prvom bola lepšia Dunajská Streda, ktorá má rýchlostné typy hráčov.

S druhým polčasom a výsledkom som spokojný. Ideme ďalej, už v piatok v Ružomberku môžeme rozhodnúť o titule. Stačí nám bod, ale máme vykartovaných hráčov Barseghjana a po dnešku aj Vlada (Weissa - pozn.). Rešpektujem silu Ružomberka, najmä v domácom prostredí. Musíme sa dobre pripraviť."

Joao Janeiro, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to veľmi dobrý a zaujímavý zápas. Polčasový výsledok 0:1 bol pre nás sklamaním, lebo sme si vytvorili niekoľko šancí. Spravili sme však jednu chybu a tú Slovan potrestal. Vstup do druhého polčasu bol z nášho pohľadu zlý, stratili sme loptu a inkasovali sme druhý gól. Potom sme už išli za výsledkom. Bolo to otvorené, mohlo sa to skončiť 4:0, ale aj 3:2 alebo 5:2. Slovan nás potrestal za naše chyby a nevyužité šance."

Tabuľka Fortuna ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
8
2
71:25
74
R
V
V
P
R
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
17
12
3
58:23
63
V
V
V
R
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
9
6
36:17
60
V
V
P
R
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
12
10
10
39:37
46
P
P
R
V
V
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
10
9
13
34:46
39
P
P
R
R
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
8
10
14
43:52
34
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»K titulu je opäť bližšie. Slovan v špeciálnych dresoch zdolal DAC