Slovan chce potešiť fanúšikov predvedenou hrou

SITA|26. aug 2009 o 11:08

Pred štvrtkovým odvetným stretnutím play-off (4. predkola) Európskej ligy 2009/2010 vo futbale Slovan Bratislava - Ajax Amsterdam.

BRATISLAVA. Štvrtkovým odvetným duelom play-off Európskej ligy UEFA 2009/2010 medzi Slovanom Bratislava a Ajaxom Amstredam sa s najväčšou pravdepodobnosťou skončí účinkovanie aktuálneho slovenského futbalového šampióna v pohárovej Európe v tejto sezóne.

"Belasí“ si z minulotýždňového prvého stretnutia v amsterdamskej Arene odniesli debakel 0:5 a favorit v druhej vzájomnej konfrontácii dvoch najslávnejších klubov svojich krajín je opäť jasný. Ajax na čele s fantastickým útočníkom Luisom Suárezom by nemal mať najmenšie problémy s postupom do skupinovej fázy európskeho pohára č. 2. Uruguajský kapitán "bielo-červených" sa môže pochváliť úctyhodnou štatistikou deviatich strelených gólov v ostatných štyroch súťažných stretnutiach.

Slovan sa naopak zmieta v problémoch. Tri zápasy v rade bez výhry, odstúpenie trénera Dušana Uhrina st., zranenie rýchlonohého Branislava Obžeru a trest Jána Kozáka ml. za žlté karty, taká je aktuálna situácia v belasých radoch. Skúseného 66-ročného kouča Uhrina nahradil vo funkcii bývalý československý a slovenský reprezentant Michal Hipp.

Vedenie mužstva z Tehelného poľa sa dohodlo aj s asistentmi bývalého trénera Slovana D. Uhrina st. Ladislavom Peckom, Vladimírom Kinderom a Mariánom Zemanom na ukončení spolupráce pri seniorskom tíme. Na poste asistenta nahradil spomenuté trio Norbert Hrnčár, trénerom brankárov je Miroslav König.

"Obaja sú mojimi bývalými spoluhráčmi. Dobre sa poznáme, dôverujem im,“ vyhlásil po utorňajšom podvečernom tréningu, prvom v Slovane, nový kouč Michal Hipp, ktorý naposledy pôsobil ako muž č. 1 na lavičke MFK Petržalka. Jeho druhým asistentom by mal byť Peter Boďo, ten bude zároveň vykonávať funkciu vedúceho v mužstve.

Ambíciou slovenského majstra vo štvrtkovom zápase je najmä potešiť fanúšikov predvedenou hrou a dobrým výsledkom. Ajax v generálke na štvrtkový súboj prekvapujúco iba remizoval 0:0 so Spartou Rotterdam, no napriek tomu zostáva favoritom zápasu.

"Samozrejme si uvedomujem, že nás čaká veľmi náročný duel. Nie som naivný, takže nebudem vyhlasovať, že ideme vyhrať 6:0 a postúpiť do skupinovej fázy EL UEFA 2009/2010. Chceme sa predovšetkým vyvarovať chýb, ktoré urobili hráči Slovana v Amsterdame a predviesť taký výkon, ktorý sa bude páčiť našim fanúšikom,“ naznačil pre agentúru SITA prioritný cieľ kormidelník Slovana Hipp. Tomu bude chýbať Branislav Obžera (zranené slabiny) i Ján Kozák ml. (automatický dištanc za dve žlté karty, pozn.).

"Máme značné problémy so zložením zostavy. Viacero hráčov má zdravotné problémy a Janko Kozák je ´vykartovaný´. Určite v základnej jedenástke urobíme niekoľko zmien na jednotlivých postoch a nastúpime aj v inom rozostavení,“ načrtol niečo z taktiky pred štvrtkovým duelom Michal Hipp, ktorý je zároveň aj asistentom hlavného kouča reprezentácie SR Vladimíra Weissa st.

S názormi svojho nového kormidelníka sa stotožňuje aj skúsený stopér Slovana Jozef Valachovič.

"Máme len jediný cieľ. O postup vo štvrtkovom zápase už určite nehráme. Musíme si aspoň poctivou robotou prilákať divákov naspäť na našu stranu a uhrať nejaký slušný výsledok. Súčasná situácia v Slovane nie je jednoduchá. Odstúpenie trénera a niekoľko nevydarených vystúpení v rade nám hráčom určite nepridáva na pohode, ale aj taký je futbal. Nedá sa však povedať, že by to prispievalo k nepokoju v kabíne. Musíme sa dať dokopy, začať každý individuálne sám od seba a potvrdiť to už v najbližších zápasoch. Stretnutie proti Ajaxu nebude rozhodne jednoduché, no my urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme si neurobili hanbu,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA 34-ročný stredný obranca Valachovič.

Výkop duelu, ktorý majú pod taktovkou arbitri z Cypru - hlavným je Costas Kapitanis, na čiarach sa predstavia Andreas Xanthou a Michael Soteriou, je na programe vo štvrtok 27. augusta o 18.30 h na Tehelnom poli. Zverenci Martina Jola by mali pristáť na bratislavskom letisku v kompletnom zložení v stredu tesne pred poludním.

Odvetný zápas play-off (4. predkola) Európskej ligy UEFA 2009/2010 - štvrtok 27. augusta - Tehelné pole v Bratislave (18.30 h):

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Ajax Amsterdam (Hol.), rozhodujú: Costas Kapitanis - Andreas Xanthou, Michael Soteriou (všetci Cypr.)

Predpokladané zostavy:

Slovan: Bičík - P. Petráš, Valachovič, Dosoudil, Martins Simao - Božič, Saláta - Černák, Slovák - Halenár - Masaryk

Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Wielaert, Alderweireld, Vertonghen - De Zeeuw, S. De Jong, Enoh, Zeegelaar - L. Suárez, Cvitanich.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan chce potešiť fanúšikov predvedenou hrou