Slovan deklasoval nováčika, Liptáci však hrali hodinu v oslabení

Ezekiel Henty a vpravo Ibrahim Rabiu (obaja Slovan) sa tešia z gólu.
Ezekiel Henty a vpravo Ibrahim Rabiu (obaja Slovan) sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. okt 2021 o 16:55 (aktualizované 24. okt 2021 o 20:30)

Ezekiel Henty strelil dva góly a na jeden prihral.

Fortuna liga 2021/2022 - 12. kolo

Slovan Bratislava - Liptovský Mikuláš 4:0 (0:0)

Góly: 57. a 84. Henty, 69. Rabiu, 90. Dražič

ŽK: Václavík (L. Mikuláš)

ČK: 35. Bartoš (L. Mikuláš)

Slovan: Šulla - Medveděv, Abena, De Marco, Vojtko (86. Agbo) - de Kamps (71. Kankava) - Henty, Rabiu, Zmrhal (77. Dražič) - Lichý (46. Green) - Mráz (71. Da Silva)

L. Mikuláš: Sváček - A. Krčík (89. D. Krčík), Hranáč, Pintér, Kotora - Laura (46. Kačerík), Václavik, Filinský (46. Pinte), Gerát (89. Voško), Staš (77. Švec) - Bartoš

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

BRATISLAVA. Úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava deklasoval nováčika MFK Tatran Liptovský Mikuláš výsledkom 4:0. Všetky góly padli v druhom polčase.

Hostia hrali v oslabení od 35. minúty, keď videl červenú kartu líder tímu Richard Bartoš. Samuel Mráz však následne nepremenil pokutový kop.

Priebeh zápasu Slovan Bratislava - Liptovský Mikuláš

I. polčas:

Slovan mohol otvoriť skóre v 13. minúte, Zmrhal preloboval aj brankára Sváčeka, no obranca Hranáč z bránkovej čiary odhlavičkoval loptu do bezpečia.

Hostia zahrozili v 26. minúte, keď Bartoš z dobrej pozície mieril len do stredu brány. Neujala sa ani nepresná hlavička Lauru o pár okamihov.

V 35. minúte kapitán Liptákov Bartoš rukou v jasnej šanci vyrazil v šestnástke strelu do brány, videl červenú kartu a Slovan kopal penaltu. Mráz ju ale zahodil.

V 39. minúte po centri Abenu na druhej tyči vypálil z voleja Zmrhal, výborný Sváček opäť podržal spoluhráčov.

Potom ešte Zmrhal trafil bočnú sieť, a keďže sa v prvom polčase neujala ani jedna z 18 striel Slovana, išlo sa šatní bez gólov.

II. polčas:

Domácich vykúpil v 57. minúte Henty krížnou strelou za Sváčekov chrbát.

Hostia nerezignovali, vedeli zahroziť ako za obranu zabiehajúci Pintér v 63. minúte, no jeho lob z voleja spred šestnástky do domácej siete nezapadol.

V 67. minúte po peknej domácej akcii na viackrát dostal loptu do siete Henty, ale pomohol si rukou a gól neplatil.

V 69. minúte už ale domáci dali upokojujúci druhý gól, keď po šikovnej narážačke Green bombou trafil spojnicu a následná pekná dorážka Rabiua prepálila ruky Sváčeka.

Domáci stále tlačili do plných, v 80. minúte Medveděv ešte z voleja minul, no v 84. Henty dorazil strelu či center striedajúceho Dražiča.

Jasný triumf favorita spečatil v 90. minúte Dražič.

Hlasy trénerov:

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Hrali sme proti súperovi, ktoré nie je v lige najslabší. Liptovský Mikuláš hrá futbal a chce v lige hrať futbal, tréner Petruš ich k tomu vedie. Boli dobre takticky pripravení.

My sme hrali v prvom polčase zle, bol som veľmi nespokojný. Potom sme v presilovke dali góly.

Dávam šancu aj hráčom, ktorí nehrávajú európske poháre a ťažšie zápasy v lige, je na nich vidieť, že chcú, ale ešte nedorástli na základnú zostavu Slovana. To je ale robota nás trénerov, pripraviť ich na to."

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: "Nemal som pred zápasom veľké oči. Prvý polčas sme favoritovi odolávali, potom prišlo vylúčenie Bartoša.

Prvý gól prišiel možno trochu skoro v druhom dejstve. Ale zaslúžene. Chlapcom chcem poďakovať za výkon, hráme to, na čo máme."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan deklasoval nováčika, Liptáci však hrali hodinu v oslabení