Slovan už má na Faerských ostrovoch nový tím, chytať by mal Šulla

V bránke Slovana by mal byť Michal Šulla.
V bránke Slovana by mal byť Michal Šulla. (Autor: TASR)
Pavol Spál, Boris Vanya|20. aug 2020 o 16:17

Zápas sa hrá v piatok od 18.00 h

BRATISLAVA. Keď mal devätnásť, Rezešovci zaplatili za jeho prestup zo Slovana Bratislava do Sparty Praha v tom čase rekordných 30 miliónov korún.

Na Letnej sa neuchytil a majitelia VSŽ ho poslali do Košíc.

Najkrajšie obdobie prežil na Pasienkoch. S Interom získal dvakrát majstrovský titul aj korunu kráľa strelcov najvyššej slovenskej súťaže a zahral si aj v predkolách Ligy majstrov.

Po dvadsiatich rokoch bude opäť súčasťou najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaže.

Szilárd Németh povedie v piatok Slovan Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov na ihrisku KÍ Klaksvík (od 18.00 naživo na RTVS).

Zápas sa mal pôvodne odohrať už v stredu, ale potom, čo testovanie členov výpravy Slovana Bratislava na Covid-19 na Faerských ostrovoch odhalilo pozitívny prípad u maséra klubu, miestne úrady dali stretnutiu stopku.

Žiadali, aby sa výprava slovenského majstra vrátila domov, alebo putovala do dvojtýždňovej karantény. Výsledkom rokovania UEFA so zástupcami oboch klubov bol náhradný termín, ale pod podmienkou, že Slovan vyšle na Faerské ostrovy nových hráčov.

Proti KÍ Klaksvík tak nastúpi značne improvizovaná zostava poskladaná z futbalistov A-mužstva, ktorí pôvodne zostali doma, a hráčov rezervy, ktorá pôsobí v druhej lige. Na Faerské ostrovy odletelo šestnásť hráčov.

Všetci sa ešte na Slovensku podrobili testovaniu na Covid-19 (s negatívnym výsledkom), ďalšie testy absolvovali v dejisku zápasu.

Kto bude hrať?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan už má na Faerských ostrovoch nový tím, chytať by mal Šulla