Hviezdy Premier League i Hubočan s Ďurišom. Akí súperi hrozia Slovanu?

Brankár ŠK Slovan Bratislava Adrián Chovan.
Brankár ŠK Slovan Bratislava Adrián Chovan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. aug 2021 o 11:11

Pozrite si rozdelenie košov pred žrebom skupinovej fázy Konferenčnej ligy.

BRATISLAVA. Slovenský majster ŠK Slovan Bratislava opäť po dvoch rokoch zažije európsku jeseň. V predkolách si vďaka dvom postupom v kvalifikácii zaistil skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy.

Novovzniknutá, hierarchicky tretia v európskych pohárových súťažiach, sa bude hrať na osem základných skupín po štyri tímy. Žreb sa uskutoční v piatok 27. augusta o 13:30 v tureckom Istanbule. 

Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. nebudú medzi outsidermi, nasadení sú v treťom zo štyroch výkonnostných košov.

Vyhli sa vďaka tomu napríklad holandskému Vitesse, kde hrá slovenský reprezentant Matúš Bero, či českému Jabloncu, ktorý vyradil v play off MŠK Žilina.

V najťažšom koši hrozia Slovanu najmä hviezdy Premier League. Finalista Ligy majstrov spred dvoch rokov Tottenham Hotspur si v kádri udržal aj hviezdneho útočníka Harryho Kanea.

Najvyšší koeficient má AS Rím s trénerom Josém Mourinhom. Taliansky tím vyradil Slovan práve pod vedením Weissa v play off Európskej ligy 2011/2012 a zahral si vtedy skupinovú fázu s Athletic Bilbao, RB Salzburg a Parížom St. Germain.

Zaujímavá by bola aj konfrontácia so Slaviou Praha, kde v minulosti hrávala posila Slovana Jaromír Zmrhal a klub sa podľa mediálnych informácií snaží dotiahnuť aj prestup útočníka Micka van Burena.

V druhom koši by Slovan mohol čeliť napríklad holandskému Feyenoordu so slovenským útočníkom Robertom Boženíkom, je však možné, že bývalý kanonier Žiliny ešte v letnom prestupovom období opustí rotterdamský tím.

V poslednom koši figuruje okrem gibraltárskeho Lincolnu, ktorý Slovan už vyradil tento rok v 3. predkole Európskej ligy, aj cyperská Omonia Nikózia s Tomášom Hubočanom a Michalom Ďurišom.

Slovan si polepší aj finančne. Už za samotný štart v skupinovej fáze zinkasuje 2,92 milióna eur. Za každé víťazstvo je prémia 500-tisíc, za remízu 166-tisíc. Za prvé miesto v skupine je bonus 650-tisíc, za druhé 325-tisíc. 

Rozdelenie košov pre žreb EKL:

1. kôš: AS Rím, Tottenham, Bazilej, Slavia Praha, FC Kodaň, Gent, Alkmaar, LASK Linz

2. kôš: Feyenoord, Karabach, Maccabi Tel Aviv, PAOK Solún, Rennes, Partizan Belehrad, CFR Kluž, Zorya Luhansk

3. kôš: Union Berlín, CSKA Sofia, Vitesse, Slovan Bratislava, Jablonec, Alaškert, Flora Tallinn, Kairat Almaty

4. kôš: Lincoln, Randers, Omonia Nikózia, Anorthosis, HJK Helsinki, Maccabi Haifa, Bodo Glimt, Mura

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Hviezdy Premier League i Hubočan s Ďurišom. Akí súperi hrozia Slovanu?