Slováka čakajú preteky, aké ľudia ešte nevideli. Bude to šrot šrotov, tvrdí

(Autor: Facebook)
SITA|16. mar 2017 o 20:41

Richard Varga je jedným z dvadsiatich siedmich triatlonistov, ktorí dostali pozvánku na nové podujatie Super League.

BRATISLAVA. Nezvyčajný, ale zaujímavý a maximálne náročný vstup do novej sezóny čaká na slovenského reprezentanta v triatlone Richarda Vargu.

Počas najbližších troch dní sa v austrálskom letovisku Hamilton Island v štáte Queensland zúčastní na pozývacích pretekoch tzv. Super League, ktoré predstavujú nový súťažný formát v triatlone. A bude to poriadna 'zaberačka' pre pozvaných dvadsaťsedem najlepších triatlonistov na svete.

Začne sa už v piatok o 7.30 h SEČ tradičným poradím súťaží, teda plávanie - cyklistika - beh, ale vo výrazne skrátených objemoch - 300 metrov vo vode, 6 kilometrov na bicykli a 2 kilometre po vlastných. Potom sa vymení poradie súťaží, čiže beh - cyklistika - plávanie a napokon cyklistika - plávanie - beh.

Medzi jednotlivými pretekmi bude prestávka desať minút.

Na záver tri superkrátke triatlony

To nebude zďaleka všetko. V sobotu sa bude pokračovať cyklistickou časovkou na 6 kilometrov a popoludní na základe rozdielov z časovky sa pretekári predstavia v päťkombinácii plávanie - beh - plávanie - cyklistika - beh.

Bude to na rovnakých šprintérskych objemoch ako v piatok - 300 metrov vo vode, 6 kilometrov na bicykli a 2 kilometre po vlastných.

Napokon v nedeľu čaká na aktérov záverečná eliminácia - absolvujú tri superkrátke triatlony /300 m - 6 km - 2 km/ s 10-minútovou pauzou.

Z prvého do druhého kola postúpi 15 najlepších, z druhého do finálového tretieho kola už len desiatka. Z nej vzíde víťaz pilotného projektu Super League.

Varga: Bude to absolútne brutálne

V hre budú zaujímavé čiastky. Víťazná odmena činí 100-tisíc austrálskych dolárov, druhý v celkovom poradí dostane 50-tisíc AUD a tretí 25-tisíc AUD.

Za desiate miesto sa bude odmeňovať 2500 AUD. "Budú to preteky, aké ste ešte nevideli - absolútne brutálne, 'šrot šrotov'. Sám som zvedavý, ako to celé vypáli," uviedol Richard Varga na svojej facebookovej prezentácii.

Nezvyčajné trojdňové triatlonové zápolenie vymyslel Austrálčan Chris McCormack, viacnásobný medailista z najvýznamnejších a najťažších svetových triatlonových pretekov a víťaz Havajského Ironmana z rokov 2007 a 2010.

Chýbať by nemali predstavitelia absolútnej svetovej špičky - britskí bratia Alistair a Jonathan Brownleeovci, Španieli Javier Gómez a Mario Mola či Austrálčan Aaron Royle. Pozvánka sa ušla aj 11. triatlonistovi vlaňajších OH Vargovi.

"Na takú spoločnosť triatlonových hviezd z celého sveta sa veľmi teším. Som rád, že som medzi nimi. Pre mňa to bude nezvyčajný štart do novej sezóny, v ktorej sa zameriam predovšetkým na seriál pretekov majstrovstiev sveta," povedal Richard Varga ešte v januári na tlačovej besede v Bratislave.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slováka čakajú preteky, aké ľudia ešte nevideli. Bude to šrot šrotov, tvrdí