Slováci pracujú v Jamestowne na súhre

SITA|21. dec 2010 o 12:22

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa v meste Jamestown pripravuje na svetový šampionát tejto vekovej kategórie v Buffale.

JAMESTOWN.

S tímom už trénujú aj hráči, ktorí pôsobia v zámorí a nie sú k dispozícii na boje v extralige. Hviezdou slovenského tímu na svetovom šampionáte bude Richard Pánik, ktorého čaká tretí turnaj MS juniorov. Pánika draftoval do NHL tím Tampa Bay v 2. kole.

V súčasnosti pôsobí v Guelphe v juniorskej OHL. "Pracujeme na súhre. Potrebujeme pochopiť herný systém trénera Štefana Mikeša. Myslím si, že si čoskoro zvykneme," povedal pre Observer Pánik, podľa ktorého je v Jamestowne momentálne poriadna zima. Páči sa mu však miestny zimný štadión a pekne vyzerá aj mesto."

Slováci odohrajú v Jamestowne ešte prípravné duely s Nórskom v stredu a s Ruskom vo štvrtok. Následne sa presunú do Buffala, kde ich čakajú boje na MS do 20 rokov. V A-skupine narazia na Nemecko, USA, Švajčiarsko a Fínsko. "Myslím si, že je to jednoduchšia skupina ako druhá. Môžeme zdolať niektorých súperov a postúpiť do štvrťfinále," dodal Pánik.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci pracujú v Jamestowne na súhre