Pomohli im len Dáni. Slováci sa v tomto roku spoliehali na iných trikrát

Dáni zvládli zápas so Slovenskom lepšie. Na snímke strelec gólu Hardt (vzadu) sa teší so spoluhráčmi.
Dáni zvládli zápas so Slovenskom lepšie. Na snímke strelec gólu Hardt (vzadu) sa teší so spoluhráčmi. (Autor: TASR)
Martina Janíková|12. okt 2017 o 14:31

Okrem seniorských futbalistov potrebovali pomoc aj mladíci či hokejisti.

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti sa mohli druhý raz prebojovať na svetový šampionát. Svoju úlohu splnili, Maltu porazili 3:0. Slováci sa museli spolahnúť na pomoc iných.

Aby sa Slovensko prebojovalo do Ruska, musela sa v nedeľu splniť aspoň jedna z možností: remíza Ukrajiny s Chorvátskom, remíza Írska s Walesom alebo prehra Srbska s Gruzínskom. Ani jeden výsledok nenastal.

Slovákom mohol pomôcť už len zázrak. Gibraltár musel v pondelok poraziť Grécko a zároveň Bosna a Hercegovina musela zvíťaziť v Estónsku. Postupová matematika bol neúprosná.

Konečná tabuľka druhých tímov.
Konečná tabuľka druhých tímov. (Autor: SME.sk)

Slovenskí futbalisti sa postupu do novembrovej baráže o postup na MS 2018 nedočkali. Nepomohol im nik a obsadili tak nepostupové deviate miesto v tabuľke druhých tímov.

Slovenskí športovci sa na pomoc iných pritom nespoliehali v tomto roku prvýkrát.

Hokejisti na MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži po nepresvedčivých výkonoch museli čakať na výsledok súboja medzi Dánskom a Talianskom.

Dáni ako hosťujúca krajina MS v roku 2018 nemohli vypadnúť a na zotrvanie medzi elitou potrebovali Slováci ich víťazstvo nad Talianskom. Dáni im pomohli a nad Talianskom triumfovali 2:0.

Čakať musela aj slovenská dvadsaťjednotka. O postup medzi štvoricu najlepších na ME v Poľsku ich vyradili výsledky záverečných zápasov C-skupiny.

V nich Taliani zdolali Nemcov 1:0 a Dáni vyhrali nad Českom 4:2.

Mladí Slováci i napriek zisku šiestich bodov nepostúpili do súbojov o medaily, z prvého miesta v tabuľke druhých tímov ich zosadilo Nemecko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Pomohli im len Dáni. Slováci sa v tomto roku spoliehali na iných trikrát