Slováci musia proti Francúzom začať aktívne, myslí si Pardavý

Ján Pardavý.
Ján Pardavý. (Autor: ILUSTR. FOTO: TASR)
SITA|8. máj 2016 o 11:41

Bývalý slovenský reprezentant v Petrohrade pôsobí ako televízny spolukomentátor.

PETROHRAD. Na slovenskú hokejovú reprezentáciu po sobotňajšom triumfe 4:1 nad Maďarmi čaká už v nedeľu večer o 19.15 h SELČ ďalší duel na 80. majstrovstvách sveta v Rusku. Zverenci trénera Zdena Cígera v ňom v petrohradskom Športovom paláci Jubilejnyj vyzvú tím Francúzska, ktorý v sobotu popoludní zdolal Nemcov 3:2 po samostatných nájazdoch.

"Francúzsky hokej je ovplyvnený kanadskými trénermi a zámorskými hráčmi, ktorí tam pôsobia. Podobne ako všade v západnej Európe, veľký dôraz sa tam kladie na nahadzovanie striel, dohrávanie súbojov, clonenie pred brankárom a blokovanie striel obrancami. Čiže práve na prvky, ktoré nám niekedy chýbajú. Myslím si, že Francúzi budú hrať podobne ako Maďari. Tvrdo, nekompromisne a priamočiaro do bránky. Zdolať ich môžeme iba dobrým pohybom. Nesmieme vstúpiť do zápasu ‘cúvačkou‘, ale hrať aktívne a tráviť v ich útočnom pásme čo najviac času. Skúsiť si vypracovať nejaké presilovky a následne ich využiť. To je cesta k víťazstvu," myslí si 44-ročný útočník Ján Pardavý, ktorý ostatné tri sezóny hral za francúzsky Štrasburg a v Petrohrade pôsobí ako televízny spolukomentátor.

Ján Pardavý v minulosti absolvoval v reprezentačnom drese päť svetových šampionátov a na jeho konte je aj historicky prvá medaila Slovákov z MS v ére samostatnosti - striebro z Petrohradu 2000. V sobotu si nenechal ujsť duel slovenského mužstva s Maďarmi.

"Prvá tretina bola trochu nervózna, ale nestalo sa to len nám. Na úvod sa trápili i Kanaďania či Fíni. Nervozita k začiatkom turnajov prirodzene patrí. Druhá tretina bola výborná, určite najlepšia v tomto zápase. V tretej sme sa dostali pod tlak, ale strelili sme upokojujúci štvrtý gól a máme tri body. Dobrá stránka je tá, že brankár Konrád zachytal v zlomových momentoch výborne a fungovala aj obrana. Všetky obranné dvojice hrali dobre a počas druhej tretiny stíhali obrancovia podporu útoku i istenie vzadu. Vzadu to obrancovia výborne čistili. Do ďalších zápasov potrebujeme zlepšiť forčeking, získavať viac pukov vpredu a zlepšiť presilové hry. Chce to len pokračovať vo výkone z druhej tretiny a potom môžeme byť úspešní," myslí si odchovanec trenčianskej Dukly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci musia proti Francúzom začať aktívne, myslí si Pardavý