Slováci do Nymburku s cieľom získať aspoň jedno zlato

SITA|11. nov 2008 o 15:16

V dvoch halách v komplexe športového centra v českom Nymburku sa na budúci týždeň od piatka do nedele (21. -23. 11.) uskutočnia 8. majstrovstvá sveta mužov v nohejbale.

BRATISLAVA. Predchádzajúci svetový šampionát v rumunskom meste Oradea priniesol pre SR v novembri 2006 až štyri medaily (bilancia 2-0-2) - okrem triumfov v kategórii dvojíc a trojíc získali Slováci dva bronzy v kategórii singlistov (Marián Žigala) i v tzv. cross-double.

Na blížiace sa MS v Česku nominoval hlavný tréner slovenských mužov Jaroslav Žigala sedmičku hráčov, ktorá odcestuje vo štvrtok 20. 11. do dejiska šampionátu. V kádri figuruje poltucet hráčov DPMK Košice Patrik Perun, Martin Perun, Ján Brutovský, Ladislav Stupák, Milan Ižol, Marián Žigala ako aj legionár z českého klubu Břve Richard Makara. "O konkrétnych menách na jednotlivé disciplíny ešte nemám stopercentne jasno. Isté je, že v trojiciach by sa mali predstaviť bratia Perunovci, Brutovský, Makara a M. Žigala. V kategórii dvojíc i v cross-double majú istotu Paťo Perun a Brutovský, o zostávajúcom hráčovi do týchto dvoch disciplín sa rozhodnem podľa toho, kto bude hrať v súťaži jednotlivcov. Medzi singlistami prichádzajú do úvahy Stupák, Ižol i M. Žigala, dôveru dám pravdepodobne jednému z prvých dvoch menovaných," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA hlavný kormidelník mužskej reprezentácie Jaroslav Žigala.

Slovensko sa stalo najúspešnejšou krajinou na významných nohejbalových podujatiach už štyrikrát za sebou. Bolo tak na na MS 2004 v českom Prostějove, na ME 2005 i MS 2006 v rumunskom meste Oradea i vlani na ME 2007 v Trenčíne. "Výsledky z predchádzajúceho obdobia nás pasujú do pozície favoritov, čo býva niekedy zradné. Verím, že teraz v Nymburku získame aspoň jednu zlatú medailu a dve umiestnenia na stupňoch víťazov a nadviažeme na úspešné vystúpenia zo svetových a európskych šampionátov z minulých rokov. Šance sú prakticky v každej disciplíne. Najmenšiu nádej budeme mať asi v cross-double, hoci sme v ňom vlani v Trenčíne triumfovali. My túto disciplínu prakticky netrénujeme, vymysleli ju Maďari a spolu s Rumunmi prakticky iba týmto spôsobom hrajú tamojšie súťaže. Našimi najväčšími súpermi budú tradične Česi. Domáci absolvovali nedávno až sedem sústredení v Nymburku a pred tohtoročným svetovým šampionátom sú dosť nažhavení," doplnil J. Žigala.

Podľa jeho slov absolvovali nominovaní reprezentanti pred týždňom sústredenie práve v dejisku tohtoročných MS. "Formu už budeme dolaďovať v domácich podmienkach - v telocvični DPMK Košice a vo Valalikoch. Verím, že chlapci budú na turnaj dobre pripravení. V Nymburku chceme uspieť."

Zápasy v skupinách sa na 8. MS začnú vo všetkých štyroch "predpísaných" disciplínach v piatok 21. novembra od 9.00 h a skončia sa v sobotu popoludní. Podvečer sa uskutočnia semifinálové duely, majstrovstvá sveta v českom Nymburku vyvrcholia v nedeľu podvečer duelmi o medailové umiestnenia.

Nominácia Slovenska na 8. majstrovstvá sveta mužov v nohejbale v českom Nymburku (21. - 23. novembra 2008) - spolu 7 hráčov:

Patrik Perun, Martin Perun, Ján Brutovský, Ladislav Stupák, Milan Ižol, Marián Žigala (všetci DPMK Košice), Richard Makara (Břve/ČR)

Plánovaný program 8. MS v nohejbale v Nymburku (ČR):

Piatok, 21. novembra: zápasy v skupinách vo všetkých disciplínach (jednotlivci, dvojice, trojice, cross-double, 9.00 - cca 19.00 h)

Sobota, 22. novembra: ukončenie zápasov v skupinách (9.00 - 15.00), slávnostný otvárací ceremoniál, nohejbalová exhibícia osobností (15.00 - 16.00), semifinálové duely vo všetkých disciplínach (16.00 - cca 19.00 h)

Nedeľa, 23. novembra: duely o medailové umiestnenia (zápasy o 3. miesto, finále) vo všetkých disciplínach (9.00 - cca 16.00 h)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slováci do Nymburku s cieľom získať aspoň jedno zlato