Slováci budú hrať proti Maďarom na tvrdom povrchu, zrejme i s Lackom a Kližanom

Martin Kližan (v popredí) sa s Lukášom Lackom voči pokutám odvolali.
Martin Kližan (v popredí) sa s Lukášom Lackom voči pokutám odvolali. (Autor: TASR)
SITA|5. dec 2016 o 13:08

Slovenskí tenisti svojho súpera v tomto roku zdolali, budúci rok ich čaká repríza.

BRATISLAVA. Na tvrdom povrchu Premier Court pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC v Bratislave sa 3. - 5. februára uskutoční stretnutie Slovensko - Maďarsko v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

Informáciu o dejisku a zvolenom poklade na prvý budúcoročný asociačný termín DP v pondelok priniesol web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

STZ ako organizátor stretnutia potvrdil dejisko i potrebné technické údaje Medzinárodnej tenisovej federácii 5. decembra 2016. Základné náležitosti sú úplne bez prekvapenia.

Úspešný tím si zahrá 15. - 17. septembra v play-off o svetovú skupinu 2018.

Lacko i Kližan sa ospravedlnili

Slovensko tento rok v júli zvíťazilo na antuke v Budapešti nad Maďarskom v rovnakej fáze majstrovstiev sveta tímov ITF 3:0.

Rozhodujúce 2. kolo I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov:

MAĎARSKO - SLOVENSKO 0:3 po štvorhre - konečný výsledok:

Péter Nagy - Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6

Márton Fucsovics - Jozef Kovalík 7:6 (5), 4:6, 6:7 (5), 1:6

Márton Fucsovics, Levente Gödry - Andrej Martin, Igor Zelenay 2:6, 2:6, 3:6

Finalisti Davis Cupu 2005 Slováci potom v septembri prehrali na tráve v Sydney 0:3 s domácimi Austrálčanmi v play-off o elitnú šestnástku.

V baráži neuspeli tretí rok za sebou, bez výnimky vonku (2014 USA, 2015 Poľsko).

Následne dostali absentujúci Martin Kližan a Lukáš Lacko tresty od STZ (finančná sankcia 20 000 eur, resp. 10 000 eur za porušenie zmluvy a zhodne podmienečné vylúčenie z reprezentácie na jeden rok), ale odvolali sa, ospravedlnili sa kapitánovi tímu Miloslavovi Mečířovi a vyjadrili sa, že ich mrzí vzniknutá situácia.

Zdôraznili, že v budúcnosti chcú naďalej so záujmom reprezentovať Slovensko. "Obaja sa so STZ dohodli na spôsobe vyriešenia pokuty,“ uvádza sa v zápisnici z rokovania exekutívy zväzu z 25. novembra.

Vyššie ako maďarská jednotka je päť Slovákov

Tím Slovenska bol medzi nasadenou štvoricou pri septembrovom londýnskom žrebe spolu s Ukrajincami, Holanďanmi a Rakúšanmi.

Nenasadený okruh popri Maďarsku tvorili Bielorusko, Bosna a Hercegovina, Izrael, Poľsko, Portugalsko a Rumunsko. Maďarsko sa napokon ako jediné z nenasadených dostalo žrebom tiež priamo do 2. kola, a to k Slovensku.

Maďarskou jednotkou vo dvojhre je Márton Fucsovics, 158. v singlovom renkingu ATP. Nasledujú 423. Péter Nagy a 424. Attila Balázs.

Slovensko disponuje piatimi hráčmi s vyšším postavením, ako má Fucsovics (35. Kližan, 117. Jozef Kovalík, 122. Lacko, 137. Andrej Martin, 142. Norbert Gombos).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Slováci budú hrať proti Maďarom na tvrdom povrchu, zrejme i s Lackom a Kližanom