Škrtel verí, že Liverpool získa anglický titul

Martin Škrtel (vpravo) spolu so spoluhráčom z FC Liverpool Fernandom Torresom.
Martin Škrtel (vpravo) spolu so spoluhráčom z FC Liverpool Fernandom Torresom. (Autor: FOTO - REUTERS)
SITA|26. jan 2009 o 17:50

Slovenský futbalista Martin Škrtel sa opäť naplno udomácnil v základnej zostave anglického veľkoklubu FC Liverpool.

LIVERPOOL. Po dlhšej prestávke spôsobenej vážnejším zranením pravého kolena odohral 24-ročný stopér v nedeľu svoj tretí celý zápas v drese "The Reds". Zo všetkých troch duelov pôsobil rodák z Handlovej v tom poslednom najsebavedomejšie a už bolo jasne vidieť, že myšlienky na zdravotné komplikácie sú minulosťou.

"Moje zranenie som už dávno pustil z hlavy. Som rád, že dostávam šance a dôveru sa snažím odplatiť trénerovi čo najlepším výkonom," povedal v rozhovore pre agentúru SITA úradujúci najlepší slovenský futbalista, ktorý zápas od zápasu naberá na sebavedomí: "Pevne verím, že z mojej strany to bude len lepšie a lepšie. V pondelok som odohral druhý duel v základe, teraz tretí. Samozrejme, že s pribúdajúcimi odohratými minútami rastie každému hráčovi sebavedomie a to je určite aj môj prípad. Ja som sa včera cítil na ihrisku výborne a hralo sa mi celkom dobre."

Menšia spokojnosť môže byť v hráčskej kabíne s dosiahnutými výsledkami, keďže vo všetkých troch posledných stretnutiach sa zrodili nerozhodné výsledky. Najskôr v Premier League so Stoke City (0:0) a Evertonom (1:1) a teraz v nedeľu v rámci 4. kola Anglického pohára - FA Cupu opäť proti mestskému rivalovi z Goodison Parku a znovu 1:1.

"Samozrejme, že zavládlo sklamanie. V tom poslednom zápase sme Everton jasne prevýšili, vo všetkom sme boli lepší - v držaní lopty, mali sme viac šancí... Opäť sme však dostali hlúpy gól zo štandardky a oni sa potom už len stiahli na vlastnú polovicu a nemali ani žiadnu snahu ísť ešte dopredu. Škoda, že sa nám potom v druhom polčase nepodarilo streliť ešte o jeden gól viac. Teraz nás čaká ešte jeden zápas u nich a ja pevne verím, že už to zlomíme a postúpime do ďalšieho kola," skonštatoval odchovanec prievidzského futbalu a na margo inkasovaného gólu po rohovom kope z hlavičky Lescotta uviedol: "My pri štandardkách bránime zónovo, nie osobne. Už som sa stretol aj s názormi, že keď mám celý zápas na starosti napríklad Cahilla, mal by som ho brániť aj pri trestných kopoch či rohoch. Ale tak to nie je. Teraz to tak vyšlo, že Cahill bol sám na zadnej žrdi, čo bola chyba. Počas týždňa sme sa tomu snažili venovať na tréningoch, pretože v poslednom čase dostávame takéto góly."

Aj napriek posledným nie príliš vydareným výsledkom si Martin Škrtel myslí, že Liverpoolu sa tento rok podarí získať vytúžený majstrovský titul a po 19-tich rokoch opäť vystúpiť na trón. "Chceme sa pobiť o víťaznú trofej a som presvedčený, že sa nám podarí ju získať. Dôvody sú jednoduché - hráme ako tím a navyše, máme v našom strede dve veľké osobnosti - Stevena Gerrarda a Fernanda Torresa."

Bývalý hráč Trenčína či Zenitu Petrohrad, odkiaľ prišiel do Liverpoolu v januári 2008 za 6,5 milióna britských libier, chce svoju kariéru čo najdlhšie spojiť s 18-násobným anglickým šampiónom: "Mám s klubom kontrakt ešte štyri roky a chcel by som tu zostať tak dlho, ako sa len bude dať. Vždy som chcel hrať v Anglicku a nikdy som ani len nepomyslel, že bude pôsobiť v takom veľkoklube ako je FC Liverpool. Pre každého futbalistu je príchod na Anfield Road ako splnenie veľkého sna," dodal Martin Škrtel.

Nachádzate sa tu:
Domov