Škrtel do poslednej chvíle veril, že Liverpool dá gól

SITA|3. feb 2009 o 16:32

Anglický futbalový veľkoklub Liverpool FC dokázal v nedeľňajšom šlágri 24. kola Premier League 2008/09 proti FC Chelsea (2:0) konečne prelomiť sériu nerozhodných výsledkov.

LIVERPOOL. Anglický futbalový veľkoklub Liverpool FC dokázal v nedeľňajšom šlágri 24. kola Premier League 2008/09 proti FC Chelsea (2:0) konečne prelomiť sériu nerozhodných výsledkov, a to aj vďaka "rozhodnému" výkonu slovenského reprezentačného obrancu Martina Škrtela.

Dvadsaťštyriročný rodák z Handlovej spolu so svojím stopérskym kolegom Jamiem Carragherom dokonale vymazali jediný vysunutý hrot "The Blues" Nicolasa Anelku, ktorého na záverečných dvadsať minút vystriedal Didier Drogba. Obrana "červených" si po dlhšom čase udržala čisté konto, naopak, súper z Londýna v samom závere dvakrát inkasoval. "Nedostali sme gól, čo je pre brankára a obranu tá najlepšia vizitka," povedal v rozhovore pre agentúru SITA úradujúci najlepší slovenský futbalista Martin Škrtel.

O oba góly Liverpoolu sa postaral španielsky útočník Fernando Torres, ktorý Petra Čecha prekonal v 89. a 94. min.

"Nálada po zápase bola samozrejme vynikajúca, pretože sme mali predtým sériu štyroch remíz. Vedeli sme, že keď sa chceme udržať v boji o titul, musíme tento duel bezpodmienečne zvládnuť. Nebolo to ľahké, ale som veľmi rád, že sa nám to nakoniec podarilo, Chelsea sme zdolali a získali sme tri body," pokračoval odchovanec prievidzského futbalu, ktorý do poslednej chvíle veril, že domácim sa podarí skórovať:

"Celý zápas sme boli podľa mňa lepší ako Chelsea, vypracovali sme si aj viac možností na skórovanie. Súpera sme prakticky do ničoho nepustili. Zlomovým momentom bolo vylúčenie Lamparda, ktoré bolo asi dosť prísne, no arbiter sa jednoducho tak rozhodol. Potom sme už mali veľký tlak, ktorý sme napokon zakončili dvoma peknými gólmi."

Na posledných niekoľko minút sa Martin Škrtel stretol na trávniku aj so svojím krajanom, stredopoliarom Chelsea Miroslavom Stochom, ktorého poslal Luiz Felipe Scolari na ihrisko v 85. min za Salomona Kaloua. "S Miňom sme sa stihli pozdraviť, prehodili sme pár slov a vymenili sme si dresy. Na nejaké dlhšie debaty však nebol čas, pretože každý tím mal svoj vlastný program," vysvetlil bývalý hráč Trenčína a ruského Zenitu Petrohrad.

Liverpoolčania majú aj ďalšie dni veľmi nabité. Už v stredu ich čaká opakovaný zápas 4. kola Anglického pohára FA Cupu proti mestskému rivalovi Everton FC, s ktorým sa nedávno stretli aj v Premier League. Obe tohtoročné merania síl sa skončili remízou 1:1.

"Ťažko sa asi môžeme niečím prekvapiť, či my Everton alebo aj oni nás. Je to tretí zápas za desať dní, navzájom sa veľmi dobre poznáme. Určite to nebude nič jednoduché, no v zápasoch na Anfielde sme boli vždy lepším tímom, len sme nevedeli premeniť naše šance. Verím, že teraz sa na našu stranu prikloní aj šťastie, podarí sa nám ich zdolať a postúpime ďalej. Som presvedčený, že my gól nedostaneme. Naopak, začalo to sypať Fernandovi - snáď v tom bude pokračovať a opäť pridá nejaký ten gólik," dodal optimistickú prognózu Martin Škrtel.

Nachádzate sa tu:
Domov