Ďalší výborný výsledok, Barteková skončila v Lonate na pódiu

Slovenská strelkyňa Danka Barteková.
Slovenská strelkyňa Danka Barteková. (Autor: TASR)
TASR|10. máj 2021 o 19:53

Na bronz jej stačilo 43 bodov.

LONATO. Slovenská strelkyňa Danka Barteková obsadila na pretekoch Svetového pohára v skeete v talianskom Lonate tretie miesto.

Bronzová medailistka z OH 2012 postúpila do finále z piateho miesta, ktoré si vybojovala v kvalifikácii. V samotnom finále dosiahla skóre 43 bodov.

Druhá Britka Amber Hillová získala s 52 bodmi striebro, a víťazstvo s nástrelom 55 bodov zaznamenala Austen Jewell Smithová z USA.

"Teší ma tretie miesto, Lonato je jedna z mojich najobľúbenejších strelníc. Strieľalo sa mi dobre, mám už dlhšie dobrý pocit na strelnici. Cítila som trochu tlak, ale som rada, že mám medailu," uviedla Barteková po pretekoch.

"Finále bolo nesmierne náročné. Pre mňa bolo podstatné robiť to, čo trénujeme. Mala som tu svojho trénera Sandra Belliniho, ale aj Marca Innocentiho, ktorý pôjde so mnou na olympiádu, takže mám z toho radosť. Táto spolupráca veľmi dobre funguje a teším sa na ďalšie preteky," doplnila. 

Bartekovej, členke Medzinárodného olympijského výboru (MOV), sa darilo aj na konci februára, keď v rovnakej disciplíne ovládla podujatie v Káhire. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Ďalší výborný výsledok, Barteková skončila v Lonate na pódiu