MilaNIČ už v Slovane presluhuje. Ďalší, prosím (komentár)

Juraj Berzedi|3. máj 2021 o 11:55

Výmena trénera je otázka času.

Futbalový Slovan Bratislava má na čele Fortuna ligy náskok siedmich bodov. Do konca súťaže ostávajú tri kolá. Nezískať majstrovský titul by sa rovnalo futbalovej pohrome.

Tá sa nestane. Slovanisti ho získajú. Zrejme už v najbližšom domácom zápase proti Dunajskej Strede. Na potvrdenie majstrovského hetriku im stačí bod.

Zrejme zvíťazia aj v pohári. Na Slovensku totiž nemajú výraznú konkurenciu. Ich káder je široký a silný. Na tunajšie pomery nevídaný. Hráči majú luxusné kontrakty.

Ale stačí to? Skutočné zrkadlo ukážu až európske poháre. Ako je Slovan na ne pripravený? Katastrofálne. V posledných zápasoch vybuchol výsledkovo i herne.

V tejto fáze si mohol namodelovať situáciu z európskych pohárov, v ktorých sa hrá doma i vonku. V skupine o titul má troch vyzývateľov – Trnavu, Žilinu a Dunajskú Stredu.

V derby s Trnavou doma Slovan prehral 1:2. Do vonkajšieho zápasu mali hráči ísť v hlave s tým, že potrebujú jednoznačne zvíťaziť. Prehrali 0:3. Z pohára sú vonku.

So Žilinou doma slovanisti remizovali 2:2. Vyrovnali po diskutabilnej penalte, ktorú napokon komisia rozhodcov označila za správnu.

Darko Milanič, tréner ŠK Slovan Bratislava.
Darko Milanič, tréner ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

Vonku Slovan zvíťazil 3:2 opäť po penalte, ktorú odsúhlasil aj VAR. Viacerí odborníci si však myslia, že nesprávne. V Európe nebude mať Slovan takú tichú podporu. A opäť môže byť z pohára von.

V Dunajskej Strede remizovali slovanisti 2:2, teraz ich čaká domáca odveta. Zrejme už bez slovinského trénera Darka Milaniča.

„Ospravedlňujeme sa za toto zlyhanie, náš výkon bol nedôstojný, dehonestujúci a nehodný značky ŠK Slovan. Situáciu si interne zanalyzujeme a vyvodíme dôsledky, o ktorých budeme informovať v najbližších dňoch,“ povedal na stránke klubu generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. po prehre v Trnave 0:3.

Človek nemusí byť jadrový fyzik. Stačí, keď pozná trochu pomery v Slovane a vie, že je otázka času, kedy si Milanič zbalí svoje veci.

Človek nemusí byť jadrový fyzik. Stačí, keď pozná trochu pomery v Slovane a vie, že je otázka času, kedy si Milanič zbalí svoje veci.

V Slovane sa menia tréneri ako na bežiacom páse. Keď sa spätne pozrieme, za čo dostali výpoveď Martin Ševela či Ján Kozák mladší, tak slovinský tréner už presluhuje.

Sľuboval atraktívny futbal s veľkým fyzickým vkladom. Za takmer rok však ostalo len pri slovách. Čo ukázal Milanič? Veľké nič.

Hodiť všetko na trénera však nebude na mieste. S hráčmi, ktorých má v Slovane, sa nedá hrať futbal v štýle Slavie Praha. Nemajú na to typológiu. A z tých, čo aktuálne má tréner k dispozícii, nevyžmýkal ani toľko ako jeho predchodcovia.

Slovan je tesne pred ziskom titulu a z klubu si svojvoľne odíde Moha. Z brankára Dominika Greifa je cítiť frustrácia. A útočník Ezekiel Henty? Pri ňom sú všetky slová zbytočné.

Niečo je zhnité v štáte dánskom, napísal by Wiliam Shakespeare. Zmení to Vladimír Weiss starší?

Aj vrabce okolo Tehelného poľa štebotajú, že skôr či neskôr bude trénerom v Slovane. Možno svojou tvrdou rukou zmení niektoré pomery.

A možno bude len ďalšou záplatou na nejaké obdobie, po ktorom si vypočuje obligátne: „Ďakujeme, ďalší prosím.“ 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»MilaNIČ už v Slovane presluhuje. Ďalší, prosím (komentár)