Veterán Široký: Útek alebo boj? Nerád utekám, boj bol vždy vo mne

(Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|1. sep 2021 o 17:55

Pred ďalším zápasom sa rozpovedal o svojej kariére.

OSTRAVA. Ak o niekom na českej profesionálnej scéne zmiešaných bojových umení platí, že je bojovník telom aj dušou, tak je to Jan Široký.

Ako bojovník neuhol pred žiadnou výzvou a iné to nebude ani v jeho najbližšom súboji na turnaji organizácie IMPACT MMA, kde vyzve "domáceho" zápasníka Samuela Daňka (4-2 MMA).

Bojovníkom sa narodil

Málokto vie, že dlhoročný zápasník MMA Široký bol dlhé roky hokejistom. Napokon po dvadsiatom roku života u neho zvíťazila láska k bojovým športom, ktorá trvá dodnes. S vtipom jemu vlastným komentuje svoju náturu. 

Ja to tak nejak mám v sebe. Dve základné odpovede ľudského organizmu sú buď útek alebo boj, no a s tým, že nerád utekám, boj bol vždy vo mne. Nie je to, že by som si v dvadsiatich rokoch povedal, že budem bojovníkom, práve naopak.

Už v detstve sme sa vonku naťahovali s chlapcami, neskôr som chodil do hokejovej školy, kde to v podstate pokračovalo. 

Bol som neposedné dieťa, ktoré stále niečo muselo robiť. Šestnásť rokov som hrával hokej za Vítkovice, pričom som už počas toho som tak trochu aj boxoval. Keď som s hokejom skončil, tak to pre mňa bola jasná voľba, chcel som sa vrátiť k bojovým športom. Rok som trénoval klasické zápasenie a potom prešiel k MMA,“ opisuje český zápasník.

Je to "stará škola"

Vo svojej profesionálnej kariére sa už Široký stretol s celým radom skvelých bojovníkov ako Barborík, Paradaiser, Vávra, Kohout, Malach alebo Juráček. Práve spôsob, ako sa 32-ročný zápasník dostal k duelu s posledným menovaným bol vskutku neobyčajný.

Duel sa "upiekol" v priebehu hodín, pričom pôvodne išiel na turnaj Oktagonu Široký ako tréner zápasníka Lukáša Tvrdého.

Môj zápas s Matúšom Juráčkom som mal tri týždne po zápase v boxe bez rukavíc. Mal som zlomený nos, kvôli čomu som musel mať štrnásť dní pauzu od tréningov a potom som sa posledný týždeň začínal len pomaly dostávať do tréningu. Išiel som na váženie turnaja Oktagon ako tréner s Lukášom Tvrdým, ktorý tam mal zápas.

Hneď po vážení však za mnou pribehol Ondřej Novotný (promotér Oktagonu, pozn. red.), že im vypadol na karte súper pre Matúša Juráčka, či by som ten súboj nevzal. Opýtal som sa Lukáša, či mu to nevadí a prijal to.

Na nasledujúci súboj pod pravidlami MMA sa Široký pripravuje v domovskom klube Fighting club Ostrava. Diváci by sa podľa neho mali pripraviť na skvelý súboj, ktorý sa rozhodne pred časovým limitom.

Môj duel so Samuelom Dankom bude tvrdý a myslím, že víťaz vzíde pred časovým limitom. Je to kvalitný protivník, nebojí sa chodiť do prestreliek, takže sa veľmi teším,“ zakončil.

Lístky na premiérové podujatie organizácie IMPACT MMA si môžete zakúpiť v sieti TICKETPORTAL, alebo sledovať na portáli OKTAGON.TV. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veterán Široký: Útek alebo boj? Nerád utekám, boj bol vždy vo mne