Na podujatí IMPACT MMA ukážem môj tvrdý box, odkazuje Zátorský

(Zdroj: Michal Zátorský/Instagram, Autor: Striking Pictures.)
Daniel Stankovič|31. aug 2021 o 19:10 (aktualizované 31. aug 2021 o 19:16)

V septembri ho čaká dôležitý súboj.

BRATISLAVA. Dvanásťnásobného majstra Slovenskej republiky v Boxe Michala Zátorského čaká za tri týždne na podujatí organizácie IMPACT MMA štvrtý profesionálny zápas pod pravidlami zmiešaných bojových umení.

Zástupcu známeho bratislavského klubu Octagon Fighting Academy preverí v súboji vypísanom vo váhe do 66 kilogramov Srb Stevan Nikolic (1-0 MMA).

Box ako láska na prvý pohľad

Hoci prvý kontakt s bojovými športami práve s boxom, netrvalo dlho a láska k boju medzi šesťnásťtimi lanami zvíťazila. 26-ročný zápasník spomína na prínos, ktorý cez tréningy a súťaže získal. 

S bojovými športami som začínal v Košiciach, najprv s Capoeirou, neskôr som prešiel na box. Tá atmosféra v telocvični ma tam okamžite dostala. V Nitre si ma stiahol pán Hlavačka, v podstate tam som odbúchal všetky tie roky v boxerskej reprezentácii. Dalo mi to disciplínu, vôľu vytrvať, sebareflexiu a chuť pracovať na sebe na tréningoch, ako aj mimo nich,“ hovorí úspešný boxer.

Preorientovať sa z boxu do zmiešaných bojových umení nie je jednoduché, avšak pomocnú ruku našiel rodený Košičan v bojovníkoch z elitného klubu OFA pod vedením Ilju Škondriča.

Za prechodom k MMA stáli v prvom rade chalani z Octagon Fighting Academy, nemusím ich ani menovať, každý vie, o koho ide. Sú to veľkí profesionáli. Tiež svoju zásluhu má aj to, že na rozdiel od boxu je v zmiešaných bojových umeniach väčšia medializácia, šanca ukázať sa.

Súpera pozná, nič nenecháva náhode

Súper na septembrovej karte podujatia IMPACT MMA nie je pre Zátorského žiadnou neznámou, no podceniť sa ho v žiadnom prípade nechystá a poctivo sa na duel pripravuje.

Súpera poznám, sem tam tu došiel na zápasnícky tréning. Je to viac menej zemiar, ktorých vždy dostávam ako svojich súperov. Opäť sa s tým budem musieť popasovať, čo sa však toho týka, trénujem dvakrát denne zápasenie alebo brazílske jiu-jitsu s tými najlepšími.

Stále som v príprave a vždy chcem napredovať, byť lepším bojovníkom. Z mojej strany to bude atraktívny duel, na podujatí IMPACT MMA ukážem môj tvrdý box, takže diváci sa majú na čo tešiť, dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na podujatí IMPACT MMA ukážem môj tvrdý box, odkazuje Zátorský