Na MS sú známi prví štvrťfinalisti, program opäť narušil koronavírus

Anglický šípkar Michael Smith.
Anglický šípkar Michael Smith. (Autor: officialpdc/ instagram)
Sportnet|30. dec 2021 o 00:15

Diváci videli jednoznačný duel aj ohromnú drámu.

LONDÝN. Walesan Gerwyn Price sa stal prvým štvrťfinalistom majstrovstiev sveta v šípkach 2022. Svetová jednotka si postup medzi elitnú osmičku vybojovala po tom, ako zdolala Dirka van Duijvenbodeho 4:1 na sety.

Holanďan mal na mále už v predošlom kole, v ktorom sa mu podarilo otočiť skóre z 0:3 na 4:3. Tentokrát však zaostal za očakávaniami. Svedčí o tom priemer len 83,22 bodu a takisto iba tri hodené 180-tky.

Van Duijvenbode síce vyhral úvodný set, keď potrestal chyby súpera, ale Price následne predviedol spanilú jazdu, keď vyhral dvanásť legov v sérii.

Jeho súperom v súboji o postup do semifinále bude Michael Smith. Angličan s prezývkou "Bully Boy" v najlepšom zápase doterajšieho priebehu šampionátu zdolal Walesana Jonnyho Claytona 4:3 na sety.

Obaja hráči si dlho držali priemer nad hranicou sto bodov, parádne skórovali a spravodlivým vyvrcholením duelu až predĺženie siedmeho setu. Bol to ohromný súboj, v ktorom bol napokon tým šťastnejším Smith.

Podobne ako v predošlých dňoch aj v stredu boli diváci ochudobnení o jeden zápas 3. kola. Anglický súboj Dave Chisnall - Luke Humphries sa nekonal, keďže prvý menovaný bol pozitívne testovaný na koronavírus.

O prekvapenie 12. hracieho dňa sa postaral hasič zo škótskeho mesta Dundee Alan Soutar. Ten nečakane vyradil Portugalčana Josého De Sousu 4:3 na sety, pričom zápas ukončil vynikajúcim zavretím vysokého čísla 136.

Za zmienku stojí spomenúť vydarený obrat Garyho Andersona proti Ianovi Whiteovi a tiež mimoriadne vydarený výkon Callana Rydza. Ten úplne "vymazal" nasadenú desiatku Nathana Aspinalla a nedovolil mu získať ani set.

Stále len 23-ročný Rydz doposiaľ neprehral na šampionáte ani jeden z desiatich setov. Cíti sa ako favorit na zisk trofeje Sida Waddella?

"Nevidím sa ako vážny uchádzač na titul. Nikdy však neviete, a tak uvidíme, čo sa stane. Ak budem 3. januára vo finále, budem šťastný. Pôjdem však od zápasu k zápasu," priznal Angličan v rozhovore pre Sky Sports.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

3. kolo:

José de Sousa (Portug.) - Alan Soutar (Škót.) 3:4

Dave Chisnall (Angl.) - Luke Humphries (Angl.) bez boja

Nathan Aspinall (Angl.) - Callan Rydz (Angl.) 0:4

Gary Anderson (Škót.) - Ian White (Angl.) 4:3

4. kolo:

Gerwyn Price (Wal.) - Dirk van Duijvenbode (Hol.) 4:1

Jonny Clayton (Wal.) - Michael Smith (Angl.) 3:4

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Na MS sú známi prví štvrťfinalisti, program opäť narušil koronavírus