Anderson ovládol súboj majstrov sveta, prvá z dvoch žien vypadla

Gary Anderson.
Gary Anderson. (Autor: Reuters)
Sportnet|17. dec 2021 o 00:00

Výsledky druhého hracieho dňa MS v šípkach 2022.

LONDÝN. Druhý hrací deň majstrovstiev sveta v šípkach 2022 priniesol aj atraktívny súboj dvoch bývalých majstrov sveta. Z postupu do 3. kola sa tešil Škót Gary Anderson, ktorý zdolal Angličana Adriana Lewisa 3:1 na sety.

V londýnskej hale Alexandra Palace začal lepšie domáci šípkar. O niečo lepšie skóroval a najmä mal 60-percentnú úspešnosť pri pokusoch na double.

Následne však mierny favorit duelu Anderson zlepšil hru, zaznamenal tri 180-tky a svojmu súperovi dovolil získať už len jeden leg.

Zaujímavosťou je, že obaja sa stretli aj vo finále MS v roku 2016. Aj vtedy bol úspešnejší škótsky reprezentant, uspel pomerom 7:5 na sety.

V treťom kole nebude chýbať ani Daryl Gurney. Severoírsky hráč zdolal svojho dobrého kamaráta Rickyho Evansa 3:1, pričom v zápase hodil poltucet 180-tiek.

Vo štvrtok bola v akcii aj prvá z dvoch ženských účastníčok šampionátu.

Lisa Ashtonová však nepredviedla vydarený výkon. Jej priemer na tri šípky bol tesne pod hranicou 74 bodov a Ronovi Meulenkampovi podľahla 0:3 na sety. Holanďan v ďalšom kole vyzve svetovú deviatku Michaela Smitha.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

1. kolo:

Steve Lennon (Ír.) - Madars Razma (Lot.) 3:1

Scott Mitchell (Angl.) - Chris Landman (Hol.) 0:3

Chas Barstow (Angl.) - John Norman Jnr (Kan.) 3:1

William O'Connor (Ír.) - Danny Lauby Jr. (USA) 3:2

Ryan Meikle (Angl.) - Fabian Schmutzler (Nem.) 3:0

Ron Meulenkamp (Hol.) - Lisa Ashtonová (Angl.) 3:0

2. kolo:

Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Ricky Evans (Angl.) 3:1

Gary Anderson (Škót.) - Adrian Lewis (Angl.) 3:1

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Anderson ovládol súboj majstrov sveta, prvá z dvoch žien vypadla