Pískali naňho pri každom hode. Bol to najťažší zápas mojej kariéry, vraví favorit MS

Luke Humphries.
Fotogaléria (9)
Luke Humphries. (Autor: TASR/PA via AP)
Sportnet|29. dec 2023 o 09:40

Humphries a Pietreczko zviedli sedemsetový súboj.

LONDÝN. Aj keď je z Anglicka, podporu publika nemal. Turnajová trojka Luke Humphries oslavoval jedno z najdôležitejších víťazstiev v kariére.

V treťom kole MS v šípkach stál proti Nemcovi Ricardovi Pietreczkovi. V zápase už prehrával 1:3 na sety, no potom vstal z mŕtvych a zápas vyhral.

Od vypadnutia ho delil jediný leg v piatom sete. Ak by jeho súper zatvoril 144, jeden z najväčších favoritov na titul majstra sveta by sa svojho vytúženého úspechu nedočkal.

Zápasu chýbala veľká kvalita. Nemec zničil favorita najmä vo štvrtom sete, v ktorom mu nedovolil uhrať ani leg, priemer na tri šípky mal 104,86 a všetky hry zavrel so stopercentnou úspešnosťou.

Cítil sa ako v Nemecku

Aj keď je Humphries domáci šípkar a Pietreczko pochádza z Nemecka, v Alexandra Palace mal podporu práve porazený hráč.

Humphries po zápase žartoval, že si z toho skoro pustil do gatí.

"Deväťdesiatdeväť percent divákov bolo proti mne a časť z nich na mňa pískala pri každom hode," uviedol Brit v pozápasovom rozhovore.

Ako uviedol, psychicky aj fyzicky to bol jeho najťažší zápas v kariére.

"Cítil som sa ako v Nemecku, bolo to neuveriteľne ťažké. Ľudia ma v minulosti spochybňovali, ale dnes som ukázal skutočnú odvahu a odhodlanie, aby som to zvládol," dodal za neprestávajúceho piskotu fanúšikov.

Fotogaléria z 11. hracieho dňa MS v šípkach

Končí ďalší favorit

Aj keď to Humphries napokon v treťom kole zvládol, s turnajom sa lúči ďalší veľký favorit na zisk triumfu, Walesan Gerwyn Price.

Hráč, ktorého fanúšikovia nemajú veľmi radi pre jeho prehnané oslavné reakcie, schádzal z pódia so zarmúteným výrazom.

Turnajová päťka skončila na šípkach Brendana Dolana, ktorý vyhral 4:2. Pre Pricea to je však trpká prehra, v zápase vyhral viac legov (14:13), mal vyšší priemer troch šípok (95,76 a 95,73) a nahádzal viac maximálnych hodov (4:1).

Šampión z roku 2021 sa práve v tomto roku stretol na MS s Dolanom. Vtedy ho po dramatickom priebehu zdolal veľmi tesne 4:3.

Bolo to presne pred tromi rokmi, keď "Iceman" zahájil svoju púť za prvým titulom. Tento rok však Dolana nezdolal a na turnaji predčasne končí.

VIDEO: Highlighty z večerného programu 11. hracieho dňa MS

Trpká prehra Smitha

Najatraktívnejší zápas odohrali ešte v poobedňajšom programe 11. hracieho dňa MS Ross Smith a Chris Dobey. Svetová šestnástka a sedemnástka odohrali šesťsetový duel, po ktorom sa napokon z výhry tešil Dobey 4:2.

Obaja hráči si v zápase udržali priemer nad sto (103,33 a 102,36). Smithovu prehru možno označiť za trpkú, pretože obaja hráči ponúkli nádherné hody. Maximum 180 bodov padlo v zápase až 27-krát.

"Bol som veľmi rád, že som to proti Rossovi zvládol, je to nielen ťažký súper, ale aj jeden z mojich najlepších kamarátov, s ktorým trávim veľa času.

Jednoducho som bojoval a nikdy som sa nevzdal. Bol to naozaj ťažký zápas. Ross je pri porážke taký milosrdný, mám toho chlapca veľmi rád.

Trávime spolu toľko času a je ťažké hrať s takýmito kamarátmi, ale musíte sa jednoducho zapnúť, zostať sústredený. Sme tu preto, aby sme si zarobili na živobytie," povedal po zápase Dobey.

Čaká ho ďalší Smith

Po tom, čo Dobey zdolal Rossa Smitha, čaká ho ďalší hráč s rovnakým priezviskom. Avšak, pôjde o svetové jednotku Michaela.

Dobey sa tohto súpera vôbec nebojí. "Musíte si veriť. Keď budem hrať takto, nebude chcieť hrať so mnou v takejto forme. On ma vyradil z hry, ja som vyradil z hry jeho.

Všetko je to o tom, čo sa stane v daný deň. Ešte jeden takýto výkon a bude to skvelý zápas," zaspomínal si Dobey na ich predošlé stretnutia.

Štatistika vzájomných zápasov hovorí v prospech Dobeyho - z posledných piatich stretnutí s turnajovou jednotkou sa tešil z výhry štyrikrát.

"To bude mať v hlave. Pôjdem tam sebavedomo. Nie je na mňa vyvíjaný žiadny tlak, on je majster sveta, ktorý má všetok tlak na svojich pleciach, a ja ho chcem zosadiť z trónu," dodal hrdo.

Výsledky 11. hracieho dňa MS v šípkach

3. kolo

Florian Hempel (Nem.) - Stephen Bunting (Ang.-18) 0:4

Joe Cullen (Ang.-14) - Ryan Searle (Ang.-19) 4:2

Ross Smith (Ang.-16) - Chris Dobey (Ang.-17) 2:4

Gerwyn Price (Wal.-5) - Brendan Dolan (Sev. Ír.-28) 2:4

Luke Humphries (Ang.-3) - Ricardo Pietreczko (Nem.) 4:3

Ricky Evans (Ang.) - Daryl Gurney (Ang.-27) 2:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Pískali naňho pri každom hode. Bol to najťažší zápas mojej kariéry, vraví favorit MS