Angličan umlčal kritikov. A teraz máme všetci problém, vraví súper

Michael Smith triumfoval na turnaji Grand Slam of Darts.
Michael Smith triumfoval na turnaji Grand Slam of Darts. (Autor: PDC/ instagram)
Miroslav Kováčik|21. nov 2022 o 14:45

Michael Smith na deviaty pokus vyhral finále major turnaja.

BRATISLAVA. Bola to pre neho ďalšia krutá prehra. Už ôsma vo finále prestížneho turnaja a tretia v tomto roku. V súboji s Rossom Smithom bol síce favoritom, ale titul z European Championship nezískal.

Po zápase anglický šípkar Michael Smith priznal, že slová o tom, že zase zlyhal v rozhodujúcom zápase turnaja kategórie major, začínajú byť otravné.

Po dvoch dňoch na sociálnej sieti twitter zverejnil dlhý status, v ktorom vyjadril presvedčenie, že jeho čas určite príde a raz získa svoje vytúžené zlato. 

"Jedného dňa bude všetka táto bolesť v srdci, krv, pot a slzy stáť za to. Získam zlatú medailu a potom ďalšie a ďalšie," napísal.

Vtedy ani netušil, že sa dočká už po osemnástich dňoch od tohto statusu. V nedeľu totiž zdvihol nad hlavu víťaznú trofej na podujatí Grand Slam of Darts.

Smith: Triasol som sa ako šialený

Vo finálovom zápase Michael Smith zničil svojho kamaráta Nathana Aspinalla. Bol jednoznačne lepším hráčom a hoci sa Aspinall do stavu 5:8 ako – tak držal v zápase, ďalších šesť legov prehral. 

Po tom, ako Smith premenil rozhodujúcu šípku na double 20, sa od šťastia zvalil na chrbát a tvár skryl v dlaniach. Ten kameň, ktorý mu padol zo srdca, bolo z Wolverhamptonu počuť snáď všade na svete.

VIDEO: Michael Smith sa stal víťazom turnaja Grand Slam of Darts

"Bol som taký nervózny. V prvých legoch som sa triasol ako šialený, ale potom Nathan začal robiť chyby na doubloch a pustil ma do hry. Je to kvalitný hráč a keby sa rozbehol, bol by to úplne iný zápas," zhodnotil Smith.

Dvakrát prehral vo finále majstrovstiev sveta a po jednej finálovej prehre má na konte aj z Premier League, World Series of Darts Finals, World Matchplay, The Masters, UK Open a European Championship.

Teraz je rád, že zavrel ústa kritikom a už nikto nemôže povedať, že Michael Smith nevyhral žiaden veľký turnaj. "Už mi to nikto nemôže vziať," povedal.

Jeho talent je obrovský

Nechýbalo však veľa a Smithove čakanie by pokračovalo ďalej. Na turnaji síce predvádzal kvalitné výkony, ale vo štvrťfinále to s ním nevyzeralo dobre.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Angličan umlčal kritikov. A teraz máme všetci problém, vraví súper