Potrebuje športového psychológa? Angličan zlyhal aj v ďalšom finále

Anglický šípkar Michael Smith.
Anglický šípkar Michael Smith. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|31. okt 2022 o 13:30

Michael Smith nezískal major titul ani na ôsmy pokus.

BRATISLAVA. Legendárny Phil Taylor bude navždy priekopníkom svetových šípok. Michael van Gerwen mal zase status nezastaviteľnej "zelenej mašiny", ktorá vo svojich najlepších časoch vyhrávala jeden titul za druhým. 

No a Michael Smith? Angličan má síce len 32 rokov, ale má našliapnuté k tomu, aby sa do histórie šípok zapísal ako jeden z najväčších smoliarov. 

V nedeľu bol blízko k tomu, aby získal svoj prvý titul z kategórie major. 

Výbornými výkonmi si na European Championship (nejde o tradičné ME, ale o finálové podujatie série turnajov European Tour, pozn.), zaistil účasť vo finále.

Bol favoritom, no opäť zlyhal. Krajanovi Rossovi Smithovi podľahol 8:11.

Začína to byť otravné, vraví

V zápase o celkové víťazstvo nepredviedol Michael Smith vôbec zlý výkon. Jeho priemer sa vyšplhal nad hranicu 100 bodov, úspešnosť na doubloch mal na úrovni 47 percent a osemkrát dosiahol aj maximálnu hodnotu 180. 

Napriek tomu v zápase ani raz neviedol. Úvodné tri legy zápasu prehral a hoci neskôr vyrovnal na 3:3, súper mu opäť dokázal odskočiť.

V 18. legu mohol ešte hráč s prezývkou Bully Boy vyrovnať stav finále na 9:9, ale premárnil pokus na double 20. Práve tu sa definitívne zlomil zápas.

Pred ním väčšina šípkarskych fanúšikov priala úspech aktuálnej svetovej štvorke. Na jej stranu sa pridal aj legendárny hráč a dnes komentátor Wayne Mardle. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Potrebuje športového psychológa? Angličan zlyhal aj v ďalšom finále