Môže spadnúť v rebríčku. Halepová nebude obhajovať wimbledonský titul

Simona Halepová bozkáva trofej víťazky finále dvojhry grandslamového turnaja žien vo Wimbledone v sobotu 13. júla 2019.
Simona Halepová bozkáva trofej víťazky finále dvojhry grandslamového turnaja žien vo Wimbledone v sobotu 13. júla 2019. (Autor: Tim Ireland TASR/AP)
TASR, Sportnet|25. jún 2021 o 11:54

Pre zranenie vynechala aj Roland Garros.

LONDÝN. Rumunská tenistka Simona Halepová nebude obhajovať titul vo Wimbledone.

Tesne pred žrebom sa odhlásila z tretieho grandslamového turnaja roka pre zranenie lýtka.

Halepová v roku 2019 zdolala vo finále Američanku Serenu Williamsovú, vlani sa prestížne podujatie neuskutočnilo pre pandémiu koronavírusu.

Rumunku trápili zdravotné problémy už počas antukovej sezóny. Z turnaja WTA v Ríme odstúpila pred zápasom 2. kola a neštartovala ani na Roland Garros v Paríži.

"Som veľmi smutná, že nebudem môcť štartovať vo Wimbledone. Ešte som sa úplne nezotavila zo zranenia lýtka a nechcem riskovať zhoršenie zdravotného stavu," uviedla Halepová vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra AFP.

Ako obhajkyňa titulu, ktorá nepôjde na turnaj, príde o 2000 bodov v rebríčku WTA. Keď o ne príde, v momentálnom živom prepočte by spadla na desiatu pozíciu.

To sa však neberú do úvahy možné výsledky jej súperiek, ktoré by ju ešte mohli predstihnúť dobrým výsledkom vo Wimbledone.

Mimo prvej svetovej desiatky bola naposledy v januári 2014. Žiadna z aktívnych hráčok takúto dlhú sériu nemá. Halepovej séria patrí k najdlhším v histórii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Môže spadnúť v rebríčku. Halepová nebude obhajovať wimbledonský titul