Shiffrinová takmer vypadla, napokon vyhrala piaty slalom v sezóne

Mikaela Shiffrinová potvrdila v Maribore úlohu favoritky.
Mikaela Shiffrinová potvrdila v Maribore úlohu favoritky. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. jan 2017 o 18:22

Američanka zvýšila náskok na čele hodnotenia disciplíny pred Veronikou Velez-Zuzulovou na stodesať bodov.

MARIBOR. Americká slalomová stálica Mikaela Shiffrinová rýchlo zabudla na výpadok zo Záhrebu a o päť dní neskôr v Maribore sa opäť vrátila na víťaznú vlnu.

Veľa však nechýbalo a vôbec by nemusela dôjsť do cieľa druhého kola. Pred nástupom do cieľového svahu sa jej do cesty priplietla slalomová tyč. Len tesne sa jej vyhla.

"Všimla som si, že sa to stalo aj niekoľkým dievčatám predo mnou. Len som si pomyslela, že sa jej musím vyhnúť a dôjsť bezpečne do cieľa," uviedla Shiffrinová podľa portálu ORF.

Napriek tomu, že si pripísala piate víťazstvo z rovnakého počtu slalomov, ktoré v tejto sezóne dokončila, nebola spokojná. Zo všetkých jej triumfov v ročníku 2016/2017 bol ten mariborský najtesnejší. Švajčiarku Wendy Holdenerovú na druhom mieste zdolala len o devätnásť stotín.

Slovenka Petra Vlhová skončila tesne štvrtá s mankom štyridsaťjeden stotín sekundy na víťazku. "Viem, že dokážem jazdiť aj rýchlejšie a čistejšie. Napriek tomu, bol to úspešný deň pre mňa," dodala dvadsaťjedenročná Shiffrinová.

V slalomovom hodnotení Američanka na čele opäť zvýšila náskok pred Veronikou Velez-Zuzulovou na stodesať bodov, keďže Slovenka nedokončila prvé kolo.

Najbližšie sa najlepšie svetové slalomárky predstavia už v utorok 10. januára v rakúskom lyžiarskom stredisku Flachau. Tradičné večerné preteky sa tam uskutočnia v čase od 17.45 h (1. kolo) a 20.45 (2. kolo).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Shiffrinová takmer vypadla, napokon vyhrala piaty slalom v sezóne