Niekdajšia hviezda NHL bude hrať na Slovensku, podpísala s Capitals

Bieloruský útočník Sergej Kosticyn vo farbách Nashvillu.
Bieloruský útočník Sergej Kosticyn vo farbách Nashvillu. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. jan 2021 o 12:20

V profilige odohral bieloruský útočník 393 zápasov.

BRATISLAVA. Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals získal posilu zvučného mena. Účastník nadnárodnej Ice Hockey League (IHL) angažoval skúseného bieloruského útočníka Sergeja Kosticyna.

Tridsaťtriročný hokejista je už v Bratislave a k mužstvu sa pripojí hneď po absolvovaní povinnej karantény. Capitals o tom informovali na oficiálnej facebookovej stránke.

Mladší z bratov Kosticynovcov by mohol absolvovať premiéru v novom drese v zápase proti Villachu, ktorý je na programe 29. januára.

Bývalý bieloruský reprezentant odohral v NHL 393 zápasov (353 v základnej časti a 40 v play off), kde nastupoval za Montreal Canadiens a Nashville Predators.

V KHL pridal ďalších 329 stretnutí v drese Avangardu Omsk, Ak Bars Kazaň a naposledy Dinama Minsk, v ktorom zastával aj funkciu kapitána.

Sezónu 2029/2020 vynechal pre zdravotné problémy.

"Do tímu prichádza hráč s veľkými skúsenosťami z NHL a KHL. Práve tie rozhodujú v zlomových momentoch zápasu. Sergej Kosticyn patrí k najlepším bieloruským hráčom v histórii," uviedol generálny riaditeľ tímu Dušan Pašek ml.

"Vieme, že mal problémy s chrbtom, absolvoval operáciu a nehral dlhšiu dobu. Je to však profesionál, hladný po kvalitnom hokeji a verím že k nám príde pripravený a motivovaný pomôcť v boji o play off," doplnil. 

Naopak, v mužstve skončil útočník Adam Lapšanský, ktorý sa vrátil do Košíc.

"Dostal dobrú ponuku a aj vzhľadom na príchod Sergeja a bodovací systém hráčov ICEHL sme sa rozhodli, že ho uvoľníme," dodal Pašek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Niekdajšia hviezda NHL bude hrať na Slovensku, podpísala s Capitals