Serena Williamsová starne do víťazstiev

Serena Williamsová sa dočkala v tomto roku aj singlového olympijského zlata.
Serena Williamsová sa dočkala v tomto roku aj singlového olympijského zlata. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop, SITA|29. nov 2012 o 10:29

Americká tenistka zažila v 31 rokoch jednu z najlepších sezón v kariére. Vyhlásili ju za hráčku roka.

Americká tenistka zažila v 31 rokoch jednu z najlepších sezón v kariére. Vyhrala dva grandslamové tituly, olympijský turnaj, Turnaj majsteriek a po sezóne ju vyhlásili za najlepšiu hráčku sezóny.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 15.17

BRATISLAVA. Pred dvoma rokmi sa začalo hovoriť, ako bude vyzerať ženský tenis po ére sestier Williamsových. Médiá na tieto vyhlásenia mali právo, keďže obe boli viac zranené ako zdravé. Najmä mladšia Serena musela vynechať koniec roka 2010 a polovicu sezóny 2011 pre pľúcnu embóliu.

Skvelý koniec roka

Američanka však stále sebavedomo vyhlasovala, že sa vráti v najlepšej forme. A svoje slová aj potvrdila. Postupne sa predrala v rebríčku až na druhé miesto a ukázala, že jej čas sa ešte nekončí. V druhej polovici tohto roka predvádzala suverénny tenis, ktorému nestačili ani o generáciu mladšie sokyne.

Vyhrala, Wimbledon, olympijský turnaj, US Open aj Turnaj majsteriek. Na posledných troch menovaných stratila len dva sety. Zaslúžene tak získala od ženskej tenisovej asociácie štvrtýkrát ocenenie pre najlepšiu hráčku roka.

V tenise ako mačka

Komentátori ESPN vtipne napísali, že tridsaťjedenročná Serena ukázala, že v tenise ešte nechce končiť a má viac energie ako mačky životov.

„Mojou prioritou bolo ostať zdravá. Miestami som na tenis už ani nemyslela, ale keď som sa dostala z problémov, tenis bol opäť prvý, na čo som myslela,“ povedala americkým médiám pätnásťnásobná grandslamová víťazka.

Williamsová priznala, že proti dnešným súperkám musí pracovať oveľa viac, čo je miestami náročné, ale na koniec kariéry vôbec nepomýšľa. „Veľa ľudí mi hovorí, že sa len tak zjavím na kurtoch a opäť vyhrávam, na čo sa len pousmejem. Sami netušia, že pracujem asi najtvrdšie zo všetkých hráčok na okruhu.“

Americká tenistka má na rozdiel od rovesníka Rogera Federera pred sebou stále dostatok míľnikov. V počte grandslamových titulov je na šiestom mieste. S 24 vedie nedostihnuteľná Margaret Courtová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena Williamsová starne do víťazstiev