Serena po jedenástich rokoch dobyla Paríž

Serena Williamsová
Serena Williamsová (Autor: SITA/AP)
TASR|8. jún 2013 o 17:07

Williamsová natiahla impozantnú šnúru bez prehry už na 31 duelov.

PARÍŽ. Po jedenástich rokoch sa Serena Williamsová opäť teší z víťazstva na grandslamovom Roland Garros. V sobotňajšom finále si najvyššie nasadená americká tenistka poradila s obhajkyňou titulu Ruskou Mariou Šarapovovou 6:4 a 6:4.

Na parížskej antuke si tak pripísala svoj druhý triumf v kariére, celkovo už svoj šestnásty z grandslamových podujatí.

Šarapovová Serenu nezdolala už 9 rokov

Tridsaťjedenročná Williamsová potvrdila výrazne aktívnu bilanciu vzájomných zápasov s o päť rokov mladšou Šarapovovou, v ktorej už vedie 14:2, keď súperku zdolala trinásťkrát za sebou.

Ruska nad momentálnou svetovou jednotkou naposledy vyhrala ešte v roku 2004.

Williamsová natiahla v sobotu impozantnú aktuálnu šnúru bez prehry už na 31 duelov, čo je jej osobný rekord a najdlhšia ženská séria víťazstiev v jednej sezóne od roku 2000.

Najstaršia víťazka

Williamsová tak má teraz na konte už po päť titulov z Wimbledonu a Australian Open, štyri z USA Open a dva z Roland Garros.

Stala sa aj najstaršou hráčkou s titulom v Paríži v "open ére", teda od roku 1968. Zdolaná finalistka Šarapovová zostala na méte štyroch grandslamov, má po jednom z každého turnaja tzv. veľkej štvorky.

Mladšia zo sestier Williamsových po zisku druhej trofeje z parížskej antuky žiarila spokojnosťou. "Bolo to veľmi ťažké stretnutie. Pred jeho začiatkom som bola veľmi nervózna, lebo išlo o veľa. Je to neskutočný pocit po 11 rokoch opäť vyhrať v Paríži a získať 16. grandslamový titul. Ani to nedokážem opísať slovami, je to niečo neuveriteľné. Na budúci rok sa sem chcem vrátiť a pokúsiť sa o úspešnú obhajobu titulu, pretože milujem parížsku atmosféru a divákov," povedala Američanka v prvom interview s bývalým tenistom Fabricom Santorom.

Roland Garros - dvojhra žien, finále:

Serena Williamsová (1-USA) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 6:4, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena po jedenástich rokoch dobyla Paríž