Senzačne otočil duel. Cruz chce bojovať o titul, Garbrandtovi drží palce

Dominick Cruz.
Dominick Cruz. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|13. dec 2021 o 20:34 (aktualizované 13. dec 2021 o 20:39)

Má za sebou dôležitú výhru.

LAS VEGAS. Jeho kariéru dlhodobo sužovali vážne zranenia. Hoci už dnes nepatrí medzi absolútnu špičku divízie, stále o svoje miesto na slnku neváha bojovať.

Bývalý šampión bantamovej váhy UFC Dominick Cruz sa cez víkend fanúšikom zmiešaných bojových umení pripomenul víťazstvom nad Pedrom Munhozom.

Výhra to ale bola poriadne vybojovaná. Osmička divízie Munhoz známemu veteránovi na turnaji UFC 269 nedaroval nič zadarmo. Predovšetkým po perfektne trafenom ľavom háku Brazílčana v polovici prvého kola bol Cruz veľmi blízko prehry.

36-ročný bojovník sa však akoby zázrakom dokázal v prestávke medzi kolami oklepať a duel nakoniec po skvelom výkone otočil.

Prehra so Cejudom stále bolí

Pre Cruza išlo od decembra 2016 len o jeho tretí súboj pod pravidlami MMA.

Po titulovej porážke v máji 2020 proti Henrymu Cejudovi sa rodák zo San Diega úspešne vrátil na scénu v marci tohto roka.

Práve neúspech so Cejudom je pre Cruza vec, ktorú by v budúcnosti rád napravil.

„Vytáča ma to, čo sa tam stalo (kontroverzné ukončenie duelu od rozhodcu Keitha Petersona). Hneď potom odišiel (Cejudo) do športového dôchodku a teraz mu to nemôžem oplatiť v odvete.

Ale ak by sa to malé nemehlo predsa len rozhodlo vrátiť do MMA, budem tu na neho čakať,“ povedal jeden z najúspešnejších zápasníkov UFC váhovej kategórie do 61,2 kilogramov.

S dvoma výhrami sa v tejto chvíli Cruzovi otvorili dvere súbojov s elitou divízie.

Jednou z nich sa javí byť potenciálny stret s bývalým dlhoročným kráľom perovej divízie Josém Aldom.

„Zápasu s Aldom by som nedokázal povedať nie, je to legenda tohto športu. Nemám nič zlé, čo by som na neho povedal, iba rešpekt,“ stručne odpovedal na otázku ohľadom nasledujúceho duelu.

Niekdajšiemu rivalovi napriek prehrám verí

Zaujímavosťou uplynulého podujatia UFC 269 bol fakt, že sa na karte objavili dvaja niekdajší nezmieriteľní rivali.

Zatiaľ čo sa Cruz v rámci predzápasov stretol s Munhozom, ani nie o hodinu neskôr čakal debut v mušej váhe Codyho Garbrandta.

Čo sa týka Garbrandta, pre toho to ale už tak úspešná noc vo Vegas nebola. Tvrdý knokaut od Novozálanďana Kai-Karu Franceho spustil vlnu kritiku na bývalého kráľa bantamovej divízie.

Aj keď väčšina komunity MMA je z posledných výkonov Garbrandta sklamaná a jeho budúcnosť ružovo nevidí, Dominick Cruz tento názor nezdieľa.

„Neviem prečo neboli ostatní úspešní, netrénoval som s nimi. Viem ale, že Cody je vo svojom srdci a hlave stále šampiónom. Myslím, že sa do toho ešte dostane. Stále je veľmi mladý.

Jeho zhadzovanie váhy do mušej divízie bolo podľa toho čo vravel jednoduché, takže určite bude v tomto ohľade v poriadku. Dajte mu viac času napraviť s jeho tímom chyby a nájsť rytmus. Verím mu,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Senzačne otočil duel. Cruz chce bojovať o titul, Garbrandtovi drží palce