Zasiahol hustý sneh. Fortunaligový zápas nedohrali

Trávnik počas zápasu Senica - Žilina.
Trávnik počas zápasu Senica - Žilina. (Autor: Facebook/FK Senica)
Sportnet|26. nov 2021 o 18:28 (aktualizované 26. nov 2021 o 21:36)

Malo ísť o jediný piatkový zápas.

SENICA. Piatkový zápas v 16. kole Fortuna ligy 2021/2022 medzi Senicou a Žilinou sa nedohral. Po prvom polčase bol stav 1:1.

Počas prestávky výrazne nasnežilo a trávnik nebol spôsobilý na pokračovanie. Hráči čakali, či sa nakoniec vrátia na hraciu plochu, ale nestalo sa tak. Hlavný rozhodca Michal Smolák ukončil zápas po prvom polčase pre neregulárny terén.

Kluby sa následne dohodli, že druhý polčas dohrajú v utorok 30. novembra o 15.00 h.

Zápas v Senici ovplyvnilo od úvodu husté sneženie, hralo sa v náročných podmienkach. Domáci viedli od 16. minúty zásluhou Egy Maulanu Vikriho, Žilinčania vyrovnali v 33. minúte, keď loptu tečoval do vlastnej siete Gabriel Halabrín.

Hlavný arbiter stretnutia Michal Smolák uviedol, že vzhľadom na zhoršujúce sa podmienky nemal inú voľbu, ako zápas stopnúť.

"Hracia plocha sa stávala nespôsobilá pre hru. Pre hráčov sa stala nebezpečná a ja som si to nechcel zobrať na zodpovednosť. Chceli sme, aby sa zápas dohral, no nešlo to. Opakujem, bolo by to nebezpečné a hracia plocha bola nespôsobilá pre hru," uviedol Smolák v tlačovej správe ÚLK.

"Podľa čl. 70 Súťažného poriadku a podľa čl. 16 písmeno ‚f‘ Rozpisu súťaže riadenej ÚLK nasleduje v takomto prípade dohrávanie nedohratej časti stretnutia.

To znamená, že v utorok o 15.00 sa bude dohrávať druhý polčas zápasu 16. kola našej ligy Senica - Žilina. Na novom termíne sa dohodli oba kluby," povedal pre web fortunaliga.sk výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zasiahol hustý sneh. Fortunaligový zápas nedohrali