Selänne sa vrátil pred návštevou Bieleho domu

SITA|6. feb 2008 o 11:52

UNIONDALE 6. februára (SITA) - Až v 56. zápase sezóny sa v zostave hokejistov úradujúceho víťaza Stanleyho pohára Anaheim Ducks objavil Teemu Selänne. "Fínsky blesk" sa rozhodol pokračovať v kariére v ...

UNIONDALE 6. februára (SITA) - Až v 56. zápase sezóny sa v zostave hokejistov úradujúceho víťaza Stanleyho pohára Anaheim Ducks objavil Teemu Selänne. "Fínsky blesk" sa rozhodol pokračovať v kariére v čase, keď to "káčeri" najviac potrebujú. V utorok na ľade Nassau Coliseum mal viacero podnetov na pekné spomienky. Prvý zápas za Anaheim odohral pred dvanástimi rokmi práve proti New York Islanders, teraz proti rovnakému klubu zažil svoj návrat do zostavy. Zatiaľ čo 10. februára 1996 sa tešil z gólu, no jeho klub prehral 3:4, teraz si do štatistík pripísal iba asistenciu, a Anaheim vyhral 3:0. Obhajca sa v posledných šiestich zápasoch trápil a neúspešnú sériu bez víťazstva pretrhol až v New Yorku. Selänne si na svoj prvý bod po návrate musel počkať do 23. min, keď prihrával Scottovi Niedermayerovi a dvaja lídri prerušili šnúru Ducks bez streleného gólu, ktorá sa zastavila na hranici 177 minút a 56 sekúnd. Tridsaťsedemročný veterán podpísal s Anaheimom nový ročný kontrakt minulý týždeň. V uplynulej sezóne mal bilanciu 48 gólov a 46 asistencií. Ducks by mal pomôcť zvýšiť ofenzívnu silu, v tejto sezóne má víťaz Stanleyho pohár mizerný priemer 2,36 streleného gólu na zápas.

Selänne sa po zápase veľmi tešil, mysľou však už bol aj vo Washingtone, kde v stredu prijme celé mužstvo v Bielom dome prezident George Bush. "Bude to vzrušujúca udalosť. V Bielom dome som bol viackrát, ale prezident tam v tom čase nebol," tvrdil Selänne. Ducks sa vo štvrtok vrátia do New Yorku, kde nastúpia proti Rangers, v piatok ich čaká duel s New Jersey a v nedeľu pôjdu do Detroitu. "Proti Islanders to bolo dôležité víťazstvo. Dúfam, že to bude znamenať obrat v našich výkonoch. Som síce unavený, ale teším sa. Dal som do zápasu všetko," dodal Selänne.


Nachádzate sa tu:
Domov