Selänne sa po zisku bronzu rozhodol skončiť reprezentačnú kariéru

TASR|18. máj 2008 o 07:51

Quebec 18. mája (TASR) - Fínsky hokejový veterán Teemu Selänne po zisku bronzu na 72. majstrovstvách sveta v Kanade oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry.

Jedna z najjagavejších hviezd svetového hokeja po jasnom triumfe 4:0 na rivalom zo Švédska si ale nechala otvorené dvierka v NHL.

Selänne oznámil ukončenie kariéry v profilige po minuloročnom víťazstve s Anaheimom Ducks v Stanleyho pohári, potom si ale rozhodnutie rozmyslel a odohral v NHL aj polovicu z tejto sezóny. "Je čas odísť. Čo sa týka NHL, to je ešte vo vzduchu," povedal Selänne novinárom v Kanade a dodal, že o tomto rozhodne do začiatku júla.

Útočník s prezývkou "Fínsky blesk" pomohol k zisku strieborných olympijských medailí v Turíne 2006, kde sa stal aj najlepším útočníkom. Na konte má aj olympijský bronz, striebro a bronz zo svetových šampionátov. V roku 1988 bol desiatkou vstupného draftu NHL, keď si ho vybral Winnipeg Jets. Selänne strelil v roku 1992, v jeho prvej kompletnej sezóne v profilige, 76 gólov, čo mu zaistilo zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika. Tridsaťsedemročný veterán strelil v NHL 552 gólov a na konte má 1158 bodov.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov