Sekeráš sa vracia do Třinca na dva roky, má byť oporou i atrakciou

TASR|20. jún 2007 o 14:41

Třinec 20. júna (TASR) - Skúsený slovenský hokejový obranca Ľubomír Sekeráš sa vrátil do Třinca. S vedením tímu, ktorý v uplynulej sezóne skončil v českej ...

Třinec 20. júna (TASR) - Skúsený slovenský hokejový obranca Ľubomír Sekeráš sa vrátil do Třinca. S vedením tímu, ktorý v uplynulej sezóne skončil v českej extralige pred bránami semifinále play off, sa 38-ročný hokejista dohodol na dvojročnej zmluve s následnou opciou na ďalší rok. Slovenský rekordér v počte reprezentačných štartov (152 zápasov/29 gólov) si tak v nastávajúcej sezóne oživí svoje spomienky na účinkovanie v tíme železiarov, v ktorom pôsobil v sezónach 1995 až 2000.

Ľubomír Sekeráš je typom ofenzívneho obrancu s tvrdou strelou a pre svoj tím by mal byť veľkou oporou najmä v presilových hrách. Svoje kvality v moravskom tíme potvrdil aj počas svojho prvého účinkovania, keď v počas piatich sezón odohral za Třinec 278 stretnutí a zaznamenal v nich 56 gólov. Po MS 2000 v Petrohrade, kde Sekeráš patril k oporám strieborného slovenského tímu, odišiel na tri roky do zámoria. Takmer celý čas hral v klube NHL Minnesota Wild, štyri zápasy odohral aj za Dallas. Po návrate do Európy obliekal dresy švédskeho mužstva Södertalje, ruského klubu Lokomotiv Jaroslavľ, nemeckého Norimbergu a materského klubu Dukla Trenčín. Poslednú sezónu odštartoval v Zlíne, ale v októbri odišiel do švédskeho Malmö.

"Dohoda s Ľubom Sekerášom sa ďpieklaď v závere minulého týždňa a na začiatku tohto ju obe strany spečatili aj podpisom zmluvy," povedal pre TASR hovorca HC Oceláŕi Ivo Pullmann. "O kvalitách hráča sa netreba zoširoka zmieňovať, aj vo svojich rokoch je to stále vynikajúci obranca. Vyniká nielen dobrou prihrávkou, ale aj strelou a v tomto smere je mimoriadne cenný najmä v presilovkách. Aj preto sme sa o jeho angažmán v našom tíme tak usilovali. Čakáme, že nadviaže na svoje výkony zo svojho predchádzajúceho účinkovania v našom tíme a že bude veľkou oporou mladším spoluhráčom. Rátame aj s tým, že Ľubo bude lákadlom pre divákov, ktorí na neho stále nezabudli."

V novej sezóne bude Ľubomír Sekeráš po obrancoch Ivanovi Švárnom, Tomášovi Malecovi a útočníkoch Miroslavovi Zálešákovi, Jurajovi Štefankovi a Romanovi Tomasovi už šiestym Slovákom v drese HC. "Nie je to cielené. Na Slovensku sú však výborní hráči, navyše do Třinca to nemajú ďaleko, takže to vychádza tak nejako samo od seba. Aj Ľubo Sekeráš sa vyjadril, že svoju kariéru by rád skončil práve v Třinci, takže uvidíme," povedal Ivo Pullmann.

Do prípravy HC Třinec sa Ľubomír Sekeráš zapojí až 23. júla, kedy sa už jeho hráčom začne jej druhá fáza na ľade.

"Dohoda na dva roky je v mojich rokoch dôkazom, že klub má voči mne dôveru," vyjadril sa pre oficiálnu internetovú stránku českého hokeja slovenský legionár. "Veľmi si to vážim, chcem Třincu čo najviac pomôcť. V klube som veľa zažil. Cítim, že moja kariéra sa kráti. Tie dva roky budú možno posledné, ktoré vo vrcholovom hokeji prežijem," dodal Ľubomír Sekeráš. Od svojho angažmánu v Třinci si veľa sľubuje. "Prostredie som poznal už pred rokmi, v třineckom vedení pracujú fajn ľudia. Poznám zopár hráčov, som presvedčený, že sa vytvoril dobrý tím. Navyše, keď máte v bránke Romana Čechmánka, je to paráda," zareagoval Ľubomír Sekeráš na skutočnosť, že v tomto tíme už raz pôsobil. Letnú prípravu absolvuje skúsený slovenský bek, odchovanec Dukly Trenčín, individuálne, lebo je na to už roky zvyknutý. Do Třinca sa teší aj preto, že česká extraliga má svoju kvalitu a pre neho to bude zase ďalšia výzva. "Už som sa nechcel nikde ďaleko sťahovať, záujem oceliarov mi prišiel vhod. Som naozaj rád, že sme sa dohodli," uzavrel Ľubomír Sekeráš.

Nachádzate sa tu:
Domov