Sekera: Netreba nič meniť, len dať góly

Andrej Sekera sleduje šampionát len v civile.
Andrej Sekera sleduje šampionát len v civile. (Autor: TASR)
SITA|5. máj 2011 o 16:49

Dvadsaťštyriročný bek tímu zámorskej NHL Buffalo Sabres sa v závere sezóny zranil a lekári mu zakázali na najbližší mesiac akúkoľvek fyzickú námahu.

BRATISLAVA. Len z tribúny bude nasledujúce zápasy slovenskej hokejovej reprezentácia na 75. majstrovstvách sveta na Slovensku sledovať obranca Andrej Sekera. Dvadsaťštyriročný bek tímu zámorskej NHL Buffalo Sabres sa totiž v závere sezóny zranil a lekári mu zakázali na najbližší mesiac akúkoľvek fyzickú námahu.

„Ide o natrhnutý bočný brušný sval. Veľmi som chcel reprezentovať, ale výsledky magnetickej rezonancie po poslednom zápase klubovej sezóny všetko zmenili. Dúfal som, že to bude lepšie, ako to napokon bolo. Nemôžem s tým robiť nič 4 až 6 týždňov,“ povedal smutný rodák z Bojníc.

„Nie je to najpríjemnejší pocit, ale nenavyberám si. Je to šport a k nemu patria aj zranenia. Mne sa to stalo v tento čas, človeka to mrzí, ale život ide ďalej.“

Po utorňajšom prílete na Slovensko zatiaľ Andrej Sekera nevidel naživo ani jeden duel slovenského výberu. „V televízii som však sledoval zápas proti Rusku. Nemôžem povedať, že sme v tomto súboji urobili nejaké výrazné chyby v obrane. Myslím si, že nám chýba už len trochu šťastia. Strieľame na bránku, šance si vytvárame, len nám to tam nepadá ako iným mužstvám. Ak budú chalani pokračovať v rovnakom nasadení a tempe, tak budú v pohode,“ prezradil stále mladý obranca, ktorý v zámorí pôsobí od sezóny 2004/2005.

Na margo atmosféry v hľadisku poznamenal: „V telke to vyzeralo dosť hlučne a počul som na toto iba dobré slová. V piatok to zažijem prvýkrát na vlastnej koži.“

Andrej Sekera po prílete na Slovensko bude v Bratislave v dejisku svetového šampionátu, no nebude zasahovať do chodu slovenského tímu.

„Budem sa síce obšmietať okolo tímu, ale nebudem chlapcov otravovať, majú vlastný program. Prídem ich pozrieť pred tréningom, ale v deň zápasov im to odo mňa nehrozí. Chalani vedia, čo robia a ja ich nechcem otravovať,“ uviedol obranný pilier Buffala. „Doteraz hrali vynikajúco a aj keď dvakrát prehrali, neboli ponížení. Sú to majstrovstvá sveta na Slovensku a každý z nich sa chce ukázať v čo najlepšom svetle. Myslím si, že ak budú hrať tak ako doteraz, ich výkony sa budú stupňovať a šanca na postup do štvrťfinále je dosť veľká. Na každých MS ľudia čakajú, že budú medaily. Postúpili sme do kvalifikačnej fázy a teraz nás čaká najdôležitejšia časť turnaja. Chalani zo seba určite vydajú všetko.“

Najdôležitejší zápas pre slovenský výber je v kvalifikačnej fáze vždy ten najbližší, pretože prípadná prehra môže definitívne zmariť šancu na postup do štvrťfinále.

„Každý tím v osemfinálovej skupine je hokejovo vynikajúci. Nie je rozdiel, či je to Nemecko, Slovensko, Kanada, Dánsko, Francúzsko. Je to už len o tom, ako hrá ten ktorý tím v daný deň, v daný moment. Ak sa hráči zodpovedne pripravia a budú mať šťastie, budú drieť, majú šancu na úspech. Ak budú makať, tak sa šťastie dostaví. Musia strieľať na bránku, hrať tak, ako hrali doteraz. Netreba meniť nič, len dať góly,“ myslí si Andrej Sekera.

K najbližšiemu duelu proti Čechom poznamenal: „V piatkovom zápase treba očakávať trpezlivú hru z oboch strán. Obaja súperi budú čakať na chyby druhého tímu. Kto ich urobí menej a kto využije svoje šance, ten zvíťazí.“

Andrej Sekera má za sebou čiastočne vydarenú sezóny v zámorskej NHL, keď v základnej časti vynechal iba šesť zápasov, v play-off však pre spomenuté zdravotné problémy absolvoval iba dve stretnutia. V 1. kole play-off vypadlo Sekerovo Buffalo s Philadelphiou.

„Sklamanie z vypadnutia už prebolelo. Ono to človeka pustí už deň či dva po zápase. Je to koniec série, čas sa späť nedá vrátiť,“ uviedol slovenský obranca, ktorý aj napriek zraneniu naskočil do rozhodujúceho siedmeho duelu série.

„Rozhodla chuť hrať hokej a vôľa pomôcť družstvu. Dosť dlho som sedel na tribúne. Nie je to dobrý pocit, keď nemôžete pomôcť. Aj napriek bolesti som tam šiel, musel som však zaťať zuby, najmä ak išlo o tak dôležitý zápas. Celkovo to bola dobrá sezóna, najmä k jej koncu sa mi začalo dariť. Úvod bol dobrý, potom ma tréner posadil na par zápasov na tribúnu. Potom som si povedal, že nemám čo stratiť, tak som začal hrať svoju hru a oplatilo sa,“ povedal Sekera, ktorému sa po sezóne končí platnosť hráčskej zmluvy.

O svojej hokejovej budúcnosti toho ešte veľa nevie. „Nechávam to na agentovi. Povedal som mu svoju predstavu a keď niečo bude mať, nech sa mi ozve,“ prezradil talentovaný bek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sekera: Netreba nič meniť, len dať góly