Šéf KHL: Dlhy Levu Poprad voči hráčom sú splatené

(Autor: TASR)
SITA|21. feb 2013 o 17:59

Prezident KHL Alexander Medvedev prostredníctvom oficiálneho webu súťaže informoval o tom, že v súčasnosti sú už všetky záväzky HC Lev Poprad zo sezóny 2011/2012 vyrovnané.

MOSKVA. "Zložitú finančnú situáciu popradského Leva sme, samozrejme, mali pod kontrolou. Po tom, ako bolo jasné, že vedenie klubu nemôže vyplatiť svoje záväzky zamestnancom a členom hokejového tímu, spolu s hráčskou asociáciou sme sa angažovali pri riešení situácie. Aj keď sa s jednotlivými osobami malo vyrovnať vedenie klubu, nemohli sme zostať mimo a museli sme sa uistiť, že v tejto veci zvíťazila spravodlivosť a ľudia dostanú čestne zarobené peniaze," uviedol Alexander Medvedev.

Už v auguste dvanásť hráčov a členov realizačného tímu HC Lev Poprad požadovalo od vedenia KHL vyvodiť tvrdé sankcie voči pražskému HC Lev Praha, ktorý považovali za pokračovateľa popradského tímu.

Dôvodom boli nevyplatené financie voči trénerom Róbertovi Pukalovičovi, Danielovi Makonimu a desiatim hráčom - Jánovi Lacovi, Martinovi Štrbákovi, Jonathanovi Sigaletovi, Grantovi Lewisovi, Branislavovi Mezeiovi, Václavovi Nedorostovi, Rudolfovi Hunovi, Rastislavovi Špirkovi, Emilovi Lundbergovi a Karlovi Fabriciusovi.

"Môžem túto informáciu potvrdiť, aspoň čo sa týka mojej osoby," povedal pre agentúru SITA Róbert Pukalovič vo štvrtok popoludní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šéf KHL: Dlhy Levu Poprad voči hráčom sú splatené