Šéf bobistov: Boby idú do záhrobia a my chceme olympiádu

(Autor: TASR/AP)
SITA|25. jan 2013 o 17:01

Šéf Slovenského zväzu bobistov má hlavu v smútku zo súčasnej situácie súvisiacej s nedostatočnou podporou.

ST. MORITZ. Vo švajčiarskom St. Moritzi sa v piatok začnú majstrovstvá sveta v boboch a skeletone.

Na vrcholnom podujatí v mekke tohto zimného športu budú štartovať aj Slováci, hoci ich účasť bola vzhľadom na finančnú situáciu ohrozená. Slovenských reprezentantov čaká prvá súťaž počas víkendu, keď sa predstavia v dvojboboch, v závere nasledujúceho týždňa prídu na rad štvorboby.

"Aj napriek tomu, že boby na Slovensku idú pomaličky do záhrobia, napokon sa v St. Moritzi postavíme na štart, lebo chceme reprezentovať SR. Za všetko môžeme ďakovať nemeckej firme Stada, ktorá nám pomáha celú sezónu," potvrdil pre agentúru SITA slovenskú účasť Milan Jagnešák, ktorý už 15. sezónu pilotuje posádky v ľadových korytách.

"Nerozumiem, prečo ide Slovensko kandidovať na usporiadanie ZOH, keď nechce podporiť jednu posádku, aby mohla reprezentovať v zimnej formule 1 na ľade. Dôležité však je, že v kolíske bobového športu predsa len budeme na majstrovstvách sveta štartovať a reprezentovať našu krajinu. Je to pre nás česť, na rozdiel od tých, ktorí sedia v kancelárii a rozhodujú o osude športu, ako sú napríklad boby s vyše 100-ročnou tradíciou a sledovanosťou vo svete," uzavrel M. Jagnešák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Šéf bobistov: Boby idú do záhrobia a my chceme olympiádu