Seattle Kraken javia záujem o Konstantina Okulova z KHL

Oh My Hockey|4. máj 2021 o 14:29

Prvé podpisy ešte pred expanzným draftom? Seattle Kraken síce zatiaľ oficiálne nemajú ani jedného hráča, no prvú tvár ich klubu by sme mohli spoznať už zanedlho. Generálny manažér Ron Francis vraj má na svojom radare meno Konstantin Okulov.

26-ročný ruský útočník zažil v KHL prelomovú sezónu. V 55 dueloch si utvoril nové maximá - 31 asistencií aj 49 bodov. Bol ťahúňom CSKA Moskva, ich jednoznačne najproduktívnejším hráčom. Druhého Maxima Šalunova prevýšil o 14 bodov. Stal sa základným kameňom mužstva po odchode Kirilla Kaprizova.

Okulov nie je v rámci špekulácií nijakou novinkou, hoci je pravdou, že teraz sa jeho meno skloňuje v spojení s odchodom do NHL azda najviac. O záujme zo strany Kraken sa vyjadril novinár Geoff Baker zo Seattle Times, keď o novom prírastku do ligy rozprával vo vysielaní SiriusXM NHL Network Radio. Ak ho chcú získať, bude sa oňho treba pobiť.

O Okulova sa už vlani zaujímali dva kanadské kluby, Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs. Rodák z Novosibirsku dal prednosť pokračovaniu v Rusku. Pred dvomi rokmi vyhral Gagarinov pohár, vlani a v sezóne 2020/21 také šťastie nemal.

Seattle údajne zďaleka nie sú jediným klubom so záujmom. Ten by mali mať aj ďalšie kluby z NHL. Moskovské CSKA sa bude snažiť svojho najproduktívnejšieho hráča presvedčiť, aby zotrval v KHL.

Okulov je po brankárovi Chrisovi Driedgerovi druhým konkrétnym menom, ktoré sa nahlas spája so Seattlom v rámci trhu s voľnými hráčmi.

https://www.ohmyhockey.com/vybral-si-seattle-brankara-do-oka-im-padol-chris-driedger/
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Seattle Kraken javia záujem o Konstantina Okulova z KHL