Zisk z domácich MS sa rozdelí aj medzi kluby, každý extraligista dostane 50-tisíc

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
TASR|27. aug 2020 o 18:19

Zväz pomôže aj klubom z nižších súťaží.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) odsúhlasil pre kluby finančnú pomoc zo zisku z organizovania majstrovstiev sveta v roku 2019 v Bratislave a Košiciach.

Riadiaci orgán zväzu zároveň rozhodol o zlúčení dvoch tohtoročných zasadnutí kongresu SZĽH do jedného. Ten sa bude konať v novembri.

V prípravkách odpustili štartovné

Aj keď sa zasadnutie kongresu bude konať až v novembri, zväz poskytne finančnú pomoc klubom okamžite.

Peniaze vyčlení zo zisku z MS 2019 podľa návrhu schválenom výkonným výborom. Každý slovenský extraligový klub dostane 50-tisíc eur, každý klub zo SHL 20-tisíc a každý slovenský druholigový i ženský klub po päťtisíc eur.

"Ďalšia pomoc pre kluby sa týka odpustenia štartovného v našich hokejových prípravkách. V kategórii žiakov a juniorov sa znížia na polovicu, čím ušetríme klubom prostriedky, ktoré musia vynaložiť na prevádzkovanie sezóny.

Počas leta sme zároveň spustili 'Covid balík pomoci' s trojmesačným plánom. Zväz sa podieľal na platoch mládežníckych trénerov, čo sme sa rozhodli zachovať v ďalšom, štvormesačnom cykle od augusta do decembra. Tieto druhy pomoci by klubom mali pomôcť preklenúť náročné obdobie počas pandémie," vyhlásil prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Chcú byť spoločensky zodpovední

Zasadania kongresu sa mali pôvodne konať v septembri a decembri 2020. Hlavný dôvod ich zlúčenia je zníženie rizika nákazy koronavírusom.

V prípade objavenia ochorenia Covid-19 u niektorého z účastníkov zasadnutia by sa nákaza mohla rozšíriť, čo by znamenalo povinnosť karantény pre všetkých zúčastnených a reálne ohrozenie začiatku i ďalšieho priebehu hokejových sezón v slovenských súťažiach.

"Chceme byť spoločensky zodpovední. Situácia ohľadom koronavírusu nie je jednoduchá, preto sme sa uzniesli, že bude iba jeden kongres. Zároveň sme navrhli, že do jeho novembrového zasadnutia prídeme s uceleným plánom, ktorý bude popisovať smerovanie i financovanie slovenského hokeja.

Chceme prísť s návrhom, ktorý zaručí vyšší prísun financií do mládežníckeho hokeja a ktorý bude hovoriť aj o prerozdelení zvyšných prostriedkov z minuloročných majstrovstiev sveta tak, aby sme okrem pomoci klubom podporili aj rozvojové projekty, slúžiace na posun nášho hokeja vpred," uviedol pre portál hockeyslovakia.sk výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Emocionálne stretnutia

Vedenie zväzu komunikovalo informácie aj klubom a funkcionárom do vnútra hnutia.

"Bola to pre nás vysoká priorita vzhľadom na to, aby sme začali meniť vzájomnú komunikáciu s klubmi k lepšiemu. Išlo o emocionálne stretnutia s racionálnymi dohodami. Touto cestou sa chcem všetkým klubom poďakovať, že si našli čas. Verím, že spoločnými silami budeme pokračovať v budovaní silnej značky slovenského hokeja," povedal generálny sekretár SZĽH Ivan Pulkert.

Výkonný výbor SZĽH sa na štvrtkovom zasadnutí zaoberal aj udeľovaním súťažných licencií pre kluby, pričom všetkým žiadostiam vyhovel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zisk z domácich MS sa rozdelí aj medzi kluby, každý extraligista dostane 50-tisíc