Šatan bude skladať hokejový výber Európy

Miroslav Šatan stojí pred novu hokejovou výzvou. Hoci už nie na ľade, ale na funkcionárskom poli.
Miroslav Šatan stojí pred novu hokejovou výzvou. Hoci už nie na ľade, ale na funkcionárskom poli. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|10. sep 2015 o 22:04

Organizátori prestížneho turnaja v Toronte 2016 rátajú so ziskom 200 miliónov dolárov.

BRATISLAVA. Bývalý kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan odmietol v júli ponuku stať sa generálnym manažérom národného tímu a o dva mesiace ho v Toronte vymenovali za generálneho manažéra mužstva Európy na Svetovom pohári 2016.

Za trénera európskeho výberu určili kanadského rodáka Ralpha Kruegera, ktorý dvanásť rokov viedol Švajčiarsko, a prezidentom sa stal šéf nemeckého zväzu Franz Reindl.

Európa nastúpi v septembrovom turnaji v Toronte v základnej A-skupine s domácou Kanadou, USA a Českom, kým v béčku sa stretnú Rusko, Fínsko, Švédsko a výber mladých severoamerických hráčov.

Európsky výber

Prestížny turnaj organizuje NHL a hráčska asociácia NHLPA, hrať sa bude na úzkom klzisku a podľa pravidiel zámorskej profiligy.

Na poslednom Svetovom pohári 2004 malo Slovensko svoj tím, no vtedy hralo v NHL 38 slovenských hokejistov, kým v minulej sezóne ich bolo už len trinásť.

Európu tak budú zastupovať hráči z niekoľkých krajín starého kontinentu - Slovenska, Švajčiarska, Slovinska, Dánska, Rakúska, Bieloruska, Nemecka a možno aj z ďalších.

Podľa zámorských zvyklostí by mal hráčov vyberať do tímu generálny manažér.

Na súpiskách bude 23 hokejistov, z toho 20 korčuliarov a traja brankári. Prvých šestnásť hráčov musia tímy oznámiť do 1. marca.

Šatan bude mať o forme kandidátov

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šatan bude skladať hokejový výber Európy