UFC 259: Opatrný a sústredený výkon, Rakic s ďalšou výhrou

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|7. mar 2021 o 04:50

Prvý zápas hlavnej karty otvoril duel svetových kvalít Aleksandar Rakic vs. Thiago Santos.

LAS VEGAS. Dôležitý stret vysoko postavených bojovníkov divízie do 93 kilogramov sľuboval silu, tvrdosť a potenciálny KO úder v každom momente.

Brazílčan Thiago Santos sa od titulovej prehry s Jonom Jonesom drží na vlne dvoch prehier, zatiaľ čo Aleksandar Rakic naposledy porazil Američana Smitha. 

1. Kolo

Sme pripravení, zápas môže začať. Obaja bojovníci si v úvodných sekundách testujú pohyb toho druhého a vzdialenosť pre svoje údery. Vymenili sme si zopár calf kickov a vrátili sme sa do stredu klietku. Ani jeden nechce dať priestor na KO úder súperovi a tak sme svedkami možno viac taktickejšieho úvodného kola. Rakic triafa už asi štvrtý kop pod koleno a skúša tak Brazílčanovu odolnosť, keď je zrejmé, že jeho väzy v kolene môžu byť zraniteľné. Prvé kolo za nami.

2. Kolo

Pohyb Santosa pripomína náboj pripravený v zbrani v každej sekunde vystreliť a ukončiť zápas. Santos s ťažiskom pripomínajúcim postoj z thajského boxu ukazuje, že si v obrannej fáze v žiadnom prípade nechce nechať viac okopávať prednú nohu. Rakic napriek tomu pridáva ďalší kop na nohu. Sme na pletive, Rakic je v dominantnejšej pozícii. Ostávajú menej než dve minúty do konca druhého kola. Rakic s ďalším kopom, podľa štatistík ide o jeho štrnásty kop na nohu Santosa. Pekný úder od Rakica z ústupu ukončuje druhú päťminútovku.

3. Kolo

Ktorý z bojovníkov chce vyhrať viac a odhodlá sa prejsť do výraznejšej ofenzívy? Zatiaľ všetko nasvedčuje bodovému verdiktu rozhodcov. Rakic natlačuje Santosa na pletivo. Asi prvý krát dnes Santos potrestal Rakicov postoj s výrazne predsunutou prednou nohou, keď triafia jeho nohu za účelom oslabiť jeho pohyb. Sústredený a v prvom rade opatrný prístup Rakica pripomína jeho zápas so Smithom, ktorý zvíťazil na body. Minúta do konca, Rakic drží Santosa na pletive. 

Zápas na body vyhráva Aleksandar Rakic.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 259: Opatrný a sústredený výkon, Rakic s ďalšou výhrou