Santos súhlasil s odchodom Neymara do Európy

(Autor: SITA/AP)
SITA|25. máj 2013 o 09:47

Real podľa brazílskych médií ponúkol za Neymara o 7 miliónov viac ako Barcelona.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový klub FC Santos akceptoval dve ponuky na prestup svojho útočného klenotu Neymara.

Momentálne záleží už len na 21-ročnom hráčovi, aby si vybral svoje budúce pôsobisko. Podľa španielskych zdrojov ide o ponuky Realu Madrid a FC Barcelona.

Detaily síce nie sú oficiálne známe, brazílske médiá však priniesli informáciu, podľa ktorej ponúkol Real za prestup hráča 35 miliónov eur - o 7 miliónov viac ako Barcelona. Kráľovský veľkoklub vraj ponúkol Neymarovi aj vyšší plat.

"Vzhľadom na ponuky, ktoré sme dostali, sme sa rozhodli hráča predať. Neymara sme o tom informovali. V najbližších dňoch bude musieť prijať rozhodnutie, za ktorý z kluboch chce hrať," uvádza sa v stanovisku brazílskeho klubu.

Neymar posilní nový klub najskôr až po júnovom Pohári konfederácii FIFA, kde bude reprezentovať Brazíliu. Prestupový termín do Európy bude otvorený len v júli.

Viceprezident Santosu Odilio Rodrigues potvrdil, že ponuky sú síce podobné, ale Neymar už má "džentlmenskú dohodu" s Barcelonou.

"Som šťastný, že takéto kluby sa o mňa zaujímajú. Som veľmi hrdý, je to jeden z najšťastnejších momentov v mojom živote. Pôjdem domov a rozhodnem sa spoločne s mojou rodinou. Nemusím sa ponáhľať. Rozhodnem sa možno za päť minút, možno za polhodiny alebo o tri dni," povedal futbalista s čírom na hlave.

Neymar doviedol Santos k najväčším úspechom od čias Pelého, ktorý skončil s futbalom koncom 70-tych rokov. Mladík pomohol Santosu vyhrať Brazílsky pohár 2010, Pohár osloboditeľov 2011 a trikrát majstrovský titul v šampionáte štát Sao Paulo.

Neymar je najlepším kanonierom od éry Pelého, pričom v 229 súťažných dueloch dal 138 gólov. V reprezentácii Brazílie má bilanciu 32 stretnutí a 20 gólov.

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Santos súhlasil s odchodom Neymara do Európy