Santos dal Realu povolenie rokovať s Neymarom

Brazílčan Neymar na Copa América.
Brazílčan Neymar na Copa América. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. júl 2011 o 10:22

Víťaz Kráľovského pohára ponúka držiteľovi Pohára osloboditeľov za devätnásťročný talent 45 miliónov eur.

MADRID. Španielsky futbalový veľkoklub Real Madrid dosiahol dohodu s brazílskym Santosom a môže rokovať s Neymarom a jeho agentom o prípadnom prestupe.

Víťaz Kráľovského pohára ponúka držiteľovi Pohára osloboditeľov za devätnásťročný talent 45 miliónov eur.

Dohodu medzi Santosom a Realom potvrdil agent Wagner Ribeiro, ktorý nedávno vyhlásil, že 45 miliónov eur je ochotná zaplatiť za útočníka aj Barcelona.

Neymar by však podľa jeho slov preferoval prípadné pôsobenie v Reale. Ribeira teraz čakajú rokovania s bielym baletom o osobných podmienkach zmluvy.

"Ekonomické otázky medzi Realom a Santosom sú už vyriešené. Prezident Santosu mi osobne povedal, aby som išiel za hráčom a zistil, či chce odísť alebo nie. Real už so mnou tiež hovoril a urobil ponuku. Záleží len na Neymarovi," povedal Ribeiro pre Lancenet.

Neymar je najžiadanejším hráčom na letnom prestupovom trhu. Už dávnejšie dal jasne najavo, že by zo Santosu nechcel odísť pred koncom tohto roka, pretože chce klubu pomôcť v decembri k triumfu na majstrovstvách sveta klubov v Japonsku.

Kým Real by ho chcel získať čo najskôr, Barcelona by ho chcela až od leta 2012.

"Barcelona by ho chcela kúpiť, ale ešte rok ponechať v Santose. Samozrejme, že Santos by túto možnosť len privítal. Viem, že Neymar by najradšej ostal. Rozhodnutie, či prijme ponuku z Realu alebo ešte zotrvá v Santose je len na ňom. Rozhodne sa však až po Copa América," doplnil Ribeiro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Santos dal Realu povolenie rokovať s Neymarom