Jediný Slovák vo Wimbledone. Gombos môže v druhom kole vyzvať hráča top 10

Norbert Gombos. .
Norbert Gombos. . (Autor: sita)
TASR|25. jún 2021 o 13:09

Vo dvojhre bude Norbert Gombos jediný slovenský reprezentant.

LONDÝN. Slovenský tenista Norbert Gombos nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti Američanovi Tennysovi Sandgrenovi.

V prípade postupu do 2. kola ho čaká víťaz duelu medzi štvrtým nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom a držiteľom trofeje z challengru Bratislava Open Holanďanom Tallonom Griekspoorom.

Rozhodol o tom piatkový žreb.

Gombos bude na tráve All England Clubu jediným slovenským zástupcom v singli. Alex Molčan neuspel vo finále kvalifikácie, Andrej Martin, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková a Kristína Kučová vypadli v 2. kole.

Martin Kližan, Lukáš Lacko, Filip Horanský, Jozef Kovalík a Viktória Kužmová stroskotali hneď na úvodnej prekážke.

Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič odštartuje cestu za obhajobou titulu duelom proti domácemu Britovi Jackovi Draperovi.

Djokovič má šancu vybojovať 20. grandslamový titul a vyrovnať rekordný zápis Švajčiara Rogera Federera a Španiela Rafaela Nadala. S Federerom, ktorého na úvod čaká Francúz Adrian Mannarino, sa, rovnako ako pred dvoma rokmi, môže stretnúť až vo finále.

Nadal sa na prestížnom turnaji nepredstaví a vynechá aj OH 2020 v Tokiu. Djokovič stále živí nádej na zisk kalendárneho Grand Slamu, keďže v roku 2021 triumfoval na Australian Open i na Roland Garros.

V pavúku ženskej dvojhry bude chýbať obhajkyňa titulu Rumunka Simona Halepová, ktorá sa odhlásila z turnaja pre zranenie lýtkového svalu. V roku 2019 zdolala vo finále Američanku Serenu Williamsovú, vlani sa turnaj neuskutočnil pre pandémiu koronavírusu.

Rumunku trápili zdravotné problémy už počas antukovej sezóny. Z turnaja WTA v Ríme odstúpila pred zápasom 2. kola a neštartovala ani na Roland Garros v Paríži.

Nasadenou jednotkou v ženskej dvojhre bude Austrálčanka Ashleigh Bartyová, ktorá si v prvom kole zmeria sily so Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou. Američanka Serena Williamsová bude mať ďalšiu možnosť získať 24. grandslamový singlový titul a vyrovnať rekordný zápis Austrálčanky Margaret Courtovej.

V úvodnom kole ju čaká Bieloruska Aliaksandra Sasnovičová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jediný Slovák vo Wimbledone. Gombos môže v druhom kole vyzvať hráča top 10