Rybárikovej stop vo štvrťfinále, nestačila na Radwanskú

SITA|1. okt 2009 o 15:11

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková skončila svoje účinkovanie na turnaji WTA Tour v Tokiu.

TOKIO. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková skončila svoje účinkovanie na turnaji WTA Tour v Tokiu (Premier, dotácia 2 mil. USD, tvrdý povrch vonku) vo štvrťfinále dvojhry.

Nenasadená Slovenka vo štvrtkovom súboji o postup do semifinále nestačila na jedenástku turnaja, Poľku Agnieszku Radwanskú a podľahla jej za 65 minút 3:6, 1:6. Rybáriková (49. v rebríčku WTA) s výnimkou úvodných dvoch gemov odohrala stretnutie v kŕči a nechala vyniknúť 12. hráčku sveta Radwanskú, ktorá hrala o poznanie útočnejšie a tiež pokojnejšie.

Pre čoskoro 21-ročnú zverenkyňu trénera Mojmíra Mihala to bolo deviate štvrťfinále na okruhu WTA Tour a piate, v ktorom neuspela. Rybáriková bola medzi osmičkou najlepších singlistiek aj minulý týždeň v juhokórejskom Soule, ale na neporovnateľne menšom turnaji, dotáciou aj obsadením.

Jej doteraz jediným víťazným turnajom zostáva tohtoročný triumf na tráve v Birminghame. Slovenská fedcupová reprezentantka napriek štvrťfinálovej prehre dosiahla teraz v japonskej metropole jeden z najväčších úspechov kariéry.

Odnáša si zaň prémiu 40 000 USD a 200 bodov do rebríčka WTA Tour. A. Radwanská, ktorá pred Rybárikovou zdolala v Tokiu aj Danielu Hantuchovú, sa v semifinále stretne s Ruskou Mariou Šarapovovou.

Posledné ženské štvrťfinále sa začalo už pod reflektormi centrálneho kurtu Ariake Colisea ešte vo vonkajších podmienkach a slovenská hráčka skúsenejšiu a rebríčkovo vyššie postavenú súperku prekvapila rýchlym brejkom a jeho potvrdením na 2:0.

Od tohto okamihu však začala mať 21-ročná Poľka zjavne navrch a sériou piatich gemov otočila skóre na 5:2. Slovenka sa trápila na podaní a nevedela si vytvoriť účinný tlak. Prvý set prehrala napokon za 33 minút 3:6 a keďže začalo pršať, nasledovala prestávka potrebná na zatiahnutie strechy.

Ani vstup do druhého setu Rybárikovej nevyšiel. Rýchlo prehrávala 0:3, no potom jej súperka dvoma dvojchybami ponúkla brejk a ten Slovenka využila. Núkajúcu sa šancu však odmietla a ďalšou stratou podania na 1:4 už prakticky poslala Poľku do semifinále. Záver sa už len dohrával.

Dvojhra - štvrťfinále:

Agnieszka Radwanská (11-Poľ.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 6:1 za 65 minút

Jelena Jankovičová (7-Srb.) - Marion Bartoliová (14-Fr.) 6:4, 6:3

Maria Šarapovová (Rus.) - Iveta Benešová (ČR) 6:4, 7:5

Na Li (15-Čína) - Viktoria Azarenková (8-Biel.) 7:6 (7), 4:6, 7:6 (4)

Semifinálové dvojice:

Jelena Jankovičová (7-Srb.) - Na Li (15-Čína)

Maria Šarapovová (Rus.) - Agnieszka Radwanská (11-Poľ.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybárikovej stop vo štvrťfinále, nestačila na Radwanskú