Rybáriková v Birminghame v osemfinále: Mala som vyhrať v dvoch setoch

TASR|9. jún 2010 o 16:59

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková (45. v rebríčku WTA) sa prebojovala do osemfinále dvojhry na turnaji WTA na tráve.

Birmingham. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková (45. v rebríčku WTA) sa prebojovala do osemfinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v Birminghame (dotácia 220.000 dolárov). Obhajkyňa titulu si v 2. kole ako nasadená desiatka poradila s Ruskou Jekaterinou Makarovovou po dvaapolhodinovej trojsetovej dráme 7:5, 4:6 a 7:6 (5).

Rybáriková mala zápas výborne rozohratý, keď po zisku úvodného setu viedla v druhom dejstve už 4:1. Ruskej ľaváčke sa ale podarilo otočiť nepriaznivý vývoj a v rozhodujúcom sete za stavu 5:4 a 6:5 podávala na víťazstvo v zápase. Rybáriková si však vynútila tajbrejk, v ktorého koncovke slávila úspech. Za stavu 6:5 premenila hneď prvý mečbal.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Rybáriková vo štvrtok proti kazašskej kvalifikantke Sesil Karatančevovej, s ktorou má zatiaľ bilanciu 1:1. Pred dvomi rokmi ju v kvalifikácii na tráve vo Wimbledone zdolala 6:3, 6:3. Zverenka trénera Mojmíra Mihala má v Birminghame už teraz istú prémiu 2600 dolárov a 30 bodov do rebríčka WTA

Rybáriková po postupe medzi elitnú šestnástku netajila spokojnosť, hnevalo ju však, že zápas s Makarovovou nevyhrala v dvoch setoch. "Viedla som 7:5 a 4:1 a mala som to jednoznačne ukončiť v dvoch setoch. Bola to iba moja chyba, že som súperku pustila do hry a takmer som jej dovolila otočiť zápas. V treťom sete som bola na pokraji prehry, Makarovová dvakrát podávala na víťazstvo, no podarilo sa mi vynútiť tajbrejk, v ktorom ma podržal servis. Makarovovej ľavácke podanie bolo veľmi nepríjemné, druhý servis dosť točila priamo na telo. Som rada, že v ďalšom kole nehrám proti ľaváčke. V dueli s Karatančevovou musím hrať agresívne, dobre podávať a hlavne jej nenechať príliš veľa času na údery, lebo vtedy sú tieto hráčky veľmi nebezpečné," povedala pre TASR Rybáriková.

Dvojhra - 2 kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (10-SR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 7:5, 4:6, 7:6 (5)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková v Birminghame v osemfinále: Mala som vyhrať v dvoch setoch